Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, με θέμα την διάρκεια της θητείας και τον σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα και στο οποίο τόνισε ότι «δεν υπάρχει ημερομηνία εκλογών».

Αφορμή δόθηκε από την ευρεία συζήτηση με θέμα τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί και είναι κατατεθειμένο έως τις 15 Ιανουαρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ρητή δέσμευση που συμπεριλαμβανόταν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και υπ ΄αυτήν την έννοια αποτελεί μέρος της πολιτικής που θα πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση πριν την υπογραφή της δανειακής σύμβασης.

Επιφυλάξεις για όλα αυτά διατυπώθηκαν κατά κύριο λόγο από τον υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη , ο οποίος ανέφερε ότι δεν διαφωνεί με την επέκταση της θητείας και των αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης αλλά χωρίς μια τέτοια συμφωνία των κομμάτων δεν μπορεί να προχωρήσουν παρόμοιες μεταρρυθμίσεις.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας , ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θέλει να δει να ακούσει και να συζητήσει με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας όλα τα στοιχεία και τις αναλογιστικές μελέτες των επικουρικών ταμείων προτού καταρτισθεί και κατατεθεί το νομοσχέδιο στις αρχές του έτους.


Κατά τη διάρκεια της ίδιας συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο , ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι αν δεν προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις όπως αυτή οι πιέσεις από την τρόικα θα είναι όλο και μεγαλύτερες.