Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, με την οποία τον προσκαλεί σε συνάντηση «το συντομότερο δυνατό, σε χρόνο και τόπο που εσείς θα επιλέξετε», όπως σημειώνει.

Αφορμή αποτέλεσε, όπως σημειώνει ο κ. Γκρούεφσκι, «οι ανακριβείς φήμες που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε μερίδα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, ότι δήθεν δεν υπήρξε πρόσκληση ή προσπάθεια για συνάντηση με εσάς, στη διάρκεια του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία».

Με τη συνάντηση, αναφέρει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, «νομίζω ότι θα μπορούσε να υλοποιηθεί η δέσμευση για τη συνέχιση του διαλόγου επί ουσιαστικών θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα θα ήταν δυνατόν να συμβάλουμε στις προσδοκίες για κοινή ευημερία και στην οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης».

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην αρχή της επιστολής του, επισημαίνει τη σημασία που έχει για τη χώρα του η ενσωμάτωση στις ευρωατλαντικές δομές, καθώς και η «συνεπής τήρηση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, καθώς και η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, με τη χώρα σας».

«Η πρόοδος μίας χώρας της περιοχής αναφορικά με την ενσωμάτωση της στις ευρωαατλαντικές δομές θα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη σταθερότητα, την ευημερία και την ώθηση της περιοχής στο σύνολο της», προσθέτει.