«Παράθυρο» για άμεση προσφυγή στις κάλπες, παρότι η ακριβής ημερομηνία των εκλογών αποτελεί το ζητούμενο, επιχειρεί να ανοίξει η ΝΔ. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και ο γενικός διευθυντής του κόμματος κ.κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και Αθανάσιος Σκορδάς αντίστοιχα, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάσο Γιαννίτση και του έθεσαν ζητήματα εκλογικών διαδικασιών.
Η επίσκεψη αυτή ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συντηρήσει το κλίμα των εκλογών, με δεδομένο ότι πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για μετάθεση της ημερομηνίας της 19ης Φεβρουαρίου 2012, καθώς η κυβέρνηση δεν θα έχει προλάβει ως τότε να ολοκληρώσει το έργο της.

Ο κ. Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Γιαννίτση, δήλωσε ότι έθεσαν υπόψη του υπουργού θέματα που αφορούν στις εκλογικές διαδικασίες μεταξύ των οποίων και η ανανέωση των εκλογικών καταλόγων των ετεροδημοτών.

«Επισημάναμε ότι, ιδίως σήμερα, οι ετεροδημότες συμπολίτες μας είναι ανάγκη να ψηφίσουν στους τόπους της διαμονής τους, τους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής τους περιφέρειας», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται ήδη από την υφιστάμενη εκλογική νομοθεσία.

Ο κ. Λυκουρέντζος συμπλήρωσε ακόμη ότι το υπουργείο Εσωτερικών «θα πρέπει να μεριμνήσει για την οργάνωση του εκλογικού αγώνα σε ένα πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισης των πολιτικών κομμάτων, αλλά και οικονομικής λιτότητας, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα».