Συναντήσεις με υπουργούς αναμένεται να έχει από την Τετάρτη (εκτός απροόπτου) ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι συναντήσεις αυτές έχουν στόχο τον συντονισμό του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, αφού ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να του ετοιμάσουν σημειώματα με τις νομοθετικές εκκρεμότητες που υπάρχουν σε κάθε υπουργείο.

Στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, αναμένεται να διευθετηθούν και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν όσον αφορά τις αρμοδιότητες σε ορισμένα υπουργεία όπου συγκατοικούν στελέχη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και βεβαίως του ΠαΣοΚ. Παράδειγμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο οποίο έχει τοποθετηθεί υπουργός από τη ΝΔ ο κ. Δ. Αβραμόπουλος και αναπληρωτές υπουργοί οι κκ. Ι. Ραγκούσης από το ΠαΣοΚ και Κ. Γεωργίου από το ΛΑΟΣ.

Οι δύο τελευταίοι δεν έχουν ακόμα αρμοδιότητες και δηλώνουν ότι τις αρμοδιότητες στους αναπληρωτές υπουργούς δεν τις δίνει ο υπουργός, αλλά ο Πρωθυπουργός.