Στη σκιά της αντιπαράθεσης των κκ. Μητσοτάκη και Κρανιδιώτη, δυναμιτίζει το κλίμα και η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομεά που εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του κ. Λ. Παπαδήμου (τον αποκαλεί τραπεζίτη) και εμμέσως εναντίον όλων των υπουργών της κυβέρνησης που προέρχονται από τη ΝΔ.


«Το συνδικαλιστικό κίνημα ενώνοντας τις δυνάμεις του μπορεί και πρέπει να αντισταθεί στη μνημονιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα συνεχίζει να εφαρμόσει και η νέα κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου»
αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, ενώ προ ημερών οι Δακίτες είχαν μιλήσει δημόσια για κυβέρνηση «Παπα-δήμιων», χωρίς να τους έχει ενοχλήσει κανείς από το κόμμα.
Οι γαλάζιοι συνδικαλιστές, υπό την προεδρία του κ. Ν. Κιουτσούκη (είναι σε σύγκρουση με τον κ. Μητσοτάκη) αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τον αγώνα, «απέναντι στα δεσμά του Μνημονίου 1, του Μεσοπρόθεσμου, του Εφαρμοστικού νόμου και του Πολυνομοσχεδίου σκούπα που φτωχοποιούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και σπρώχνουν τη χώρα στη χρεοκοπία».