από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Berliner Zeitung: Η πρώτη φωτογραφία από την τάφρο του Εβρου

Ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας στην ελληνοτουρκική μεθόριο
Berliner Zeitung: Η πρώτη φωτογραφία από την τάφρο του Εβρου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Βερολίνο 


Στη γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung δημοσιεύεται ανταπόκριση με τίτλο «Η τάφρος στον Έβρο» και υπότιτλο «Η Ελλάδα σκοπεύει να κατασκευάσει μία τάφρο μήκους 120 χιλιομέτρων και βάθους 7 μέτρων στα σύνορά της με την Τουρκία, προκειμένου να είναι προετοιμασμένη απέναντι σε παράνομους μετανάστες και τουρκικά τεθωρακισμένα».

Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από φωτογραφία της τάφρου του Έβρου, με τη σημείωση: «Η πρώτη φωτογραφία. Η λήψη έγινε κρυφά από Έλληνα στρατιώτη. Φωτογραφίες σαν αυτή δεν έχουν δημοσιευτεί μέχρι σήμερα πουθενά».

«Πριν από ένα χρόνο οι πρόεδροι των ελληνικών δήμων της περιοχής απέστειλαν δραματική έκκληση στις Βρυξέλλες. Αισθάνονταν να τους πνίγει το κύμα των προσφύγων, που συνεχώς μεγάλωνε. Ποσοστό 80% όλων των παράνομων μεταναστών στην Ε.Ε. εισέρχονται σ’ αυτήν μέσω της Ελλάδας. Η χώρα αντιμετώπιζε στο μεταξύ δριμεία κριτική. Στα στρατόπεδα προσφύγων κατά μήκος των συνόρων επικρατούσαν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης και καταστροφικές υγειονομικές συνθήκες, υποστήριξαν οργανώσεις προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου όπως η Pro Asyl» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

«Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνη της το κύμα των προσφύγων και έκανε δύο προτάσεις: να κατασκευαστεί στα σύνορα ένας φράχτης υψηλής τεχνολογίας όπως μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού και να έλθει για βοήθεια η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων Frontex. Πράγματι, από το Νοέμβριο του 2010, διακόσια άτομα προσωπικό της Frontex περιπολούν την περιοχή του Έβρου με ελικόπτερα και θερμικές κάμερες. Για το φράχτη δε γίνεται πια λόγος. Όπως προκύπτει τώρα, οι Έλληνες είχαν από πριν συλλάβει ένα άλλο σχέδιο. Ένα μυστικό σχέδιο. Μόλις πριν από ένα μήνα αποκάλυψαν οι αθηναϊκές εφημερίδες, για ποιο έργο δουλεύει από το Δεκέμβριο του 2009 ο ελληνικός στρατός. Μία τάφρο γεμάτη νερό για προστασία της Ευρώπης, κατά μήκος όλων των συνόρων με την Τουρκία. Ένα σχέδιο που δημιουργεί συνειρμούς με τον Ψυχρό Πόλεμο και το Τείχος του Βερολίνου. Μόνο που εδώ δε χτίζεται, αλλά σκάβεται».

Ο πραγματικός σκοπός της τάφρου, γράφει η ελληνική εφημερίδα «Γνώμη», είναι στρατιωτικός: η απόκρουση των τουρκικών τεθωρακισμένων, ένα “καθαρά αμυντικό μέτρο” απέναντι στον προαιώνιο εχθρό αλλά και ταυτοχρόνως εταίρο στο ΝΑΤΟ. Στο σημείο αυτό η συνοριακή γραμμή είναι όμως αδιαμφισβήτητη, αντίθετα απ’ ότι στο Αιγαίο. “Ήδη είναι λιγότεροι οι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα απ’ αυτό το σημείο”, διαπιστώνει η εφημερίδα, για να συμπληρώσει ωστόσο: “Τώρα περνούν τα σύνορα από άλλα σημεία της χώρας”.

“Στην περιοχή καταπατώνται καθημερινά τα ανθρώπινα δικαιώματα”, υποστηρίζει ο Καρλ Κοπ, στέλεχος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Pro Asyl στη Φραγκφούρτη. “Αντί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ανάγκης, κατασκευάζεται μία τάφρος, η οποία θα οξύνει την κατάσταση”. Μόνο ένα είναι ξεκάθαρο, προσθέτει: «Τα νέα σύνορα απλώς μετατοπίζουν την κίνηση των προσφυγικών κυμάτων. Αυτοί που επωφελούνται είναι οι διακινητές των λαθρομεταναστών. Οι μετανάστες θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα και θα υπάρχουν περισσότεροι νεκροί”. Ταυτόχρονα λέει: “Αυτά είναι τα κοινά μας σύνορα. Εκεί υπηρετούν και Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι. Ό,τι συμβαίνει εκεί, συμβαίνει και επ’ ονόματί μας. Πώς γίνεται να μη γνωρίζουν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. τίποτε για την τάφρο; Γιατί δεν παίρνουν θέση οι Βρυξέλλες; Και ποιος πληρώνει γι’ αυτή την ανοησία;”

«“Βλέπετε πού ξοδεύονται τα χρήματά μας, σε μία τάφρο”, σχολιάζει ο Γ. Δόλλης, ιδιοκτήτης καφενείου στο χωριό Νέα Βύσσα και αναφέρει για τους λαθρομετανάστες: “Φτωχοδιάβολοι. Έρχονται νύχτα, κάθονται σ’ ένα παγκάκι, περιμένουν μέχρι να ξημερώσει, αγοράζουν ένα μπουκάλι νερό και ρωτούν πόσο μακριά είναι η Αθήνα. Νομίζουν ότι είναι δίπλα». Ο συμπατριώτης του γεωργός Γ. Τσοκνίδης χαίρεται για την κατασκευή της τάφρου. “Θα βοηθήσει και κατά των λαθρομεταναστών και κατά των Τούρκων. Από τους Τούρκους δεν έχουμε τίποτε καλό να περιμένουμε”».

Επισήμως τα κεντρικά της Frontex στη Βαρσοβία διαψεύδουν ότι έχουν πληροφορίες για τις εργασίες κατασκευής της τάφρου. Πόσα εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για το έργο; Χρήματα τα οποία η Ελλάδα δε διαθέτει. Η κυβέρνηση των Αθηνών έχει επιβεβαιώσει στο μεταξύ την κατασκευή της τάφρου “για αμυντικούς λόγους”, δεν δίνει ωστόσο άλλες πληροφορίες, γιατί, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα στρατιωτικό σχέδιο και για θέμα εθνικής ασφάλειας. Και στην Ορεστιάδα, επίσης, αστυνομία και Διοίκηση δε δίνουν λεπτομέρειες. Το ακριβές κόστος του έργου το γνωρίζει μόνον ο στρατός, δηλώνει ο αξιωματικός της αστυνομίας, Γιώργος Πετρόπουλος.

Τα πρώτα νέα από την κατασκευή του έργου στον Έβρο σήμαναν συναγερμό στην Τουρκία. Με “έκπληξη και ανησυχία” παρακολουθούν στην Τουρκία τις εργασίες, δηλώνει ο νέος Υπουργός για θέματα Ε.Ε., Έγκεμεν Μπαγκίς. Ο ίδιος, όπως λέει, ελπίζει ότι η Ελλάδα δε θέλει να προκαλέσει μία κρίση εξωτερικής πολιτικής για να αποσπάσει την προσοχή από τα οικονομικά της προβλήματα.

«Γίνεται λόγος για ένα απόρρητο έγγραφο του ελληνικού γενικού επιτελείου, από το φθινόπωρο του 2010. Στο έγγραφο υποτίθεται ότι επισημαίνεται ότι η Τουρκία σχεδιάζει επίθεση και ότι κατέχει νέα τεθωρακισμένα, τα οποία θα μπορούσε να αναχαιτίσει μόνο μία τάφρος πλάτους 30 μέτρων. Ιδιαιτέρως κρίσιμες θα ήταν, κατά το έγγραφο, οι ημέρες μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2011. Εάν ο Ερντογάν έχανε τις εκλογές, ο τουρκικός στρατός θα περνούσε τα ελληνικά σύνορα» αναφέρεται στο άρθρο.

Ο κ. Ερντογάν όμως κέρδισε και κανένα τουρκικό τεθωρακισμένο δεν πέρασε τα ελληνικά σύνορα. “Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ελλάδα δαπανά χρήματα για ένα τέτοιο σχέδιο, την ώρα που έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση”, δηλώνει ο yπουργός Μπαγκίς. Η τάφρος είναι, όπως λέει, μια παγίδα, όμως για ποιον; “Όποιος σκάβει λάκκο, πέφτει ο ίδιος μέσα”» λέει.

Όπως ο ίδιος λέει, η Τουρκία δεν επιθυμεί να δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές, αλλά να ξεπεράσει τις υπάρχουσες. “Η Τουρκία θέλει να χτίσει ένα μέλλον, όπου οι στρατιώτες των δύο χωρών θα περνούν μαζί τις διακοπές τους στο Αιγαίο αντί να επιδίδονται σε στρατιωτικές ασκήσεις. “Οι τουρκικές εφημερίδες έκαναν λόγο για “γραμμή- Μεταξά” και κορόιδεψαν την “ελληνική παράνοια”. Ένας μπλόγκερ έγραψε: “Όταν θα έχετε τελειώσει την τάφρο, θα είστε πλέον χρεοκοπημένοι, οπότε θα μπορούμε απλώς να αγοράσουμε τη χώρα. Όμως τη θέλουμε”;»  


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (30)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  προτασεις! | 03/09/2011 09:46
  προτεινω να κανουμε διαγωνισμο οσων αφορα τα ειδη των ζωων τα οποια θα κυκλοφορουν μεσα στη ταφρο...κανω τη προταση για αληγατορες και πυθωνες στη μιση διαδρομη και στην αλλη μιση λευκους καρχαριες και ορκες...ετσι θα προσελκυσουμε τουλαχιστον τουριστες γιατι απο πλευρας εισοδου μεταναστων μαλλον τους βλεπω κολυμπι στο αιγαιο...
  Νικανδρος
  απάντηση12
   
   
  ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ | 03/09/2011 09:44
  ΕΙΠΕ Ο ΜΠΑΓΚΙΣ:όπου οι στρατιώτες των δύο χωρών θα περνούν μαζί τις διακοπές τους στο Αιγαίο αντί να επιδίδονται σε στρατιωτικές ασκήσεις. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ . ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ
  nikos
  απάντηση21
   
   
  μας τα έχετε πρήξει....κοπρίτες | 02/09/2011 13:26
  Oλους τους λαθρομεταναστες να τους εφοδιάσει η κυβέρνηση με τα απαραίτητα χαρτιά ,να διαθέσει λεωφορεία να τους δώσει από 100 €, μισό κιλό ελιές καλαμάτας και να τους δείξει τον δρόμο προς Γερμανία .----------------------- Sτην Λαμπεντούζα της Ιταλίας όταν τα έξοδα για την συντήρηση /περίθαλψη των λαθρομεταναστών γίνανε ανυπόφορα για το νησί, o Μπερλουσκόνι απείλησε ότι θα λύσει το πρόβλημα με το να τους αναγνωρίσει όλους σαν πολιτικούς πρόσφυγες ,κάτι που θα επέτρεπε τους κακόμοιρους νόμιμη εγκατάσταση και παραμονή στην ευρωπαϊκή ένωση .Η αντίδραση της Γαλλίας και της Γερμανίας ήτανε άμεση οικονομική βοήθεια στην Ιταλία. -------------------------------- Δεν επιτρεπεται η ελλάδα να πνίγεται στα χρέη ,να επιβαρύνεται με επιπλέον έξοδα και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την καλοπέραση του γερμανού μικροαστού που δεν χάνει και την ευκαιρία να σκατολογεί σε κάθε ευκαιρία εναντίων της ελλάδας. ---------------------------------- Kάτι "ανθρωπιστές" της πλάκας όπως αυτοί της Pro Asyl που το πρόβλημα με τους λαθρομεταναστες στον έβρο τους είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, να σταματήσουν τις γελοίες δηλώσεις που κάνουν από τα ζεστά γραφεία τους, να διαθέσουν χρήματα από τον μισθό τους η να κάνουν έρανο και να βοηθήσουν με έργα για καλύτερες συνθήκες των λαθρομεταναστών.θα μπορούσαν τον έναν μήνα άδεια που δικαιουνται τον χρόνο , να τον περάσουν δίπλα στους λαθρομεταναστες να τους γιατρεύουν , να τους ταϊζουν να τους πλένουν ......άι σιχτιρ...μας τα έχετε πρήξει....κοπρίτες
  aristophanis
  απάντηση272
   
   
   
  Να γίνει και γρήγορα. | 02/09/2011 11:35
  Γιατί η Τουρκία ενοχλείται από την τάφρο; Αν θέλει ειρήνη πρέπει να χαίρεται. Διότι μ' αυτήν την κίνηση η Ελλάδα δείχνει ότι η ίδια δεν σκοπεύει ποτέ να επιτεθεί στην Τουρκία. (Η τάφρος θα εμποδίζει και τα δικά μας τεθωρακισμένα.) Άρα πρέπει να ενοχλείται η Τουρκία μόνο αν σκοπεύει να μας επιτεθεί. Γράφει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας ότι θα γεμίσει με νερό. Τούτο είναι επιεικώς ηλίθιο. Αν γεμίσει με νερό θα μπορεί ό άλλος να την περνά με πλατφόρμες με άρματα επάνω. Αν ήταν έτσι θα έφτανε να μας προφυλάσσει ο Έβρος. Λέει ο κ. Μπαγκίς πως ελπίζει ότι η Ελλάδα δε θέλει να προκαλέσει μία κρίση εξωτερικής πολιτικής για να αποσπάσει την προσοχή από τα οικονομικά της προβλήματα. Γιατί προκαλείται κρίση αν κάποιος μέα στη Χώρα του παίρνει κάποια μέτρα 100% αμυντικά; Μία τάφρος σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να πλήξει κανένα. Άρα μας λέει ο κ. Μπαγκίς οτι τους δημιουργούμε προβλήματα σε περίπτωση που θελήσουν να μας επιτεθούν. Και τούτο εκτός από θρασύ, αποκαλύπτει ότι στο βάθος του μυαλού τους υπάρχουν τέτοιες σκέψεις. Συμπέρασμα: Η τάφρος πρέπει να γίνει και γρήγορα. Αν πάλι θέλουν οι διάφοροι Γερμανογαλλοαμερικάνοι να μην ξοδεύουμε τα λεφτά μας σε καιρό κρίσης, τότε να μη μας πιέζουνε ν' αγοράζουμε τα όπλα τους, ξοδεύοντας ιλιγγιώδη ποσά που μπροστά τους η τάφρος είναι έξοδο ασήμαντο. Κι αυτή η θεωρία περί ευρωπαϊκών συνόρων δεν μπορεί να είναι λάστιχο. Αν δέχονται ότι τα σύνορά μας είναι τα σύνορα της Ευρώπης, ας τα εγγυηθούν έναντι παντός. Αλλά τότε δεν θα χρειάζεται να μας πουλάνε υποβρύχια είτε γέρνουν είτε στέκονται ίσα.
  νδγ
  απάντηση111
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Protos! | 02/09/2011 01:35
  Kai alli proti fotografia. Auti edo omos itan i proti proti, malon itan pio proti apo tis protes: http://www.defencegreece.com/index.php/2011/07/this-is-the-ditch-that-the-greek-army-digged-in-evros/
  Ed
  απάντηση20
   
   
  ΓΕΡΜΑΝΕ .... | 02/09/2011 01:02
  ΓΕΡΜΑΝΕ ΒΛΑΚΑ , ΤΟ ΤΟΙΧΟς ΕΚΟΨΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΛΑΟΣ ΣΑΣ .ΒΛΑΚΑ ΓΕΡΜΑΝΕ....
  dim
  απάντηση63
   
   
  Οποιος ειναι εξω απο το χορο... | 01/09/2011 22:13
  Οποιος ειναι εξω απο το χορο... στην προκειμενη περιπτωση οι βολεμενοι Γερμανοι .... πολλα τραγουδια και ...διαμαρτυριες λενε!!! Εμεις πρεπει να πληρωνουμε αυτα που δεν εχουμε για να εξασφαλίσουμε τις καταλληλες συνθηκες για τους μεταναστες... Απο υποκρισια παςι καλα η Ευρωπη....
  Theale
  απάντηση71
   
   
  Γερμανικές Γέφυρες | 01/09/2011 21:03
  Για τις τεθωρακισμένες γέφυρες, γεφύρωσης τάφρων που πούλησε η Γερμανία στους Τούρκους πριν λίγους μήνες ούτε κουβέντα τα Γερμανάκια. Ας είναι καλά οι τούρκικες λίρες που πληρώθηκαν για να γραφτεί το άρθρο. Μετά μιλάνε για ανεξάρτητη δημοσιγραφία.
  Βασίλης Κ
  απάντηση391
   
   
  ιδου η ταφρος ιδου και το πηδημα | 01/09/2011 20:43
  Για την ταφρο ευαισθητοποιηθηκαν οι γερμανοι για δηθεν ευρωπαικα συνορα και οχι για τα δις που κερδιζουν απο τα οπλα που μας πουλανε για να τα προστατευσουμε και τα δικα τους συνορα οπως κατα περισταση τα ονομαζουν,.αν το κατασκευαζε καμμια γερμανικη εταιρια καλα θα ηταν,Οσο για τα λεφτα τους που τα σκορπαμε τι θα γινει με τα δικα μας απο τις αποζημιωσεις που ειναι εκατονταπλασια δεν μας λενε τα, φυλαγουν σιγουρα η τα σπαταλανε ασκοπα,
  dimitrios7
  απάντηση311
   
   
  Poios itan o protos | 01/09/2011 20:27
  Oriste i proti fotografia: http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article
  Ed
  απάντηση60
   
   
  Why? | 01/09/2011 20:13
  Gia anatropi tou Dublin II egrapse kati i Berliner Zeitung? Pou to provlima tis germanias kai krivete piso apo to Dublin II kai afinei allous na kanoun tin douleia? Oi germanoi den exoun steilei ola ta pyrinika apovlita tous stin somalia kai klegontai epidi o kosmos ekei gia na epizisei ginete piratis? Mia kai psaria na psarepsei kai na faei den yparxoun pia, angazete na psareuei karavia. Pou einai ta arthra gia tous logous kai ta kinitra ton lathrometanaston, tis euthines gi`auto kai to germaniko meridio stin voitheia auton ton anthropon? Exoun strogilokathisei stin germania kai ftiaxnoun europaikous nomous gia to diko tous sympheron kai mono. Pote Ellada, Italia, Ispania kai Galia tha piesoun gia na allaksi to Dublin II? Tha mporouse o arthrometafrastis na kanei mia erevna diki tou anti na antigrafei kai na metafrazei kai na tin stilei kai stin Berliner Zeitung. Omos to thema etsi trava perissoterous sxoliastes sto site kai exei perissotera klik. Giati na mpei se kopo?
  Coco Lores
  απάντηση170
   
   
  PRODOTHS | 01/09/2011 19:41
  THN FOTOGRAFIA DEN THN PEIRE STRATIOTHS THN PEIRE PRODOTHS
  dion
  απάντηση543
   
   
   
  Πιρές Αλήθειες ! | 01/09/2011 19:20
  Ένας αναγνώστης διερωτάται ότι δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να κατανοήσει τους λόγους της Ελλάδας. Μα φίλε μου ο Γερμανός δεν είχε καν την πρόθεση να καταλάβει την Ελλάδα, όπως δεν την έχουν κι όλοι οι Βόρειο-Ευρωπαίοι. Ο λαϊκισμός αυτός, μεταξύ άλλων, κρατάει τον πατριωτισμό και τη συλλογικότητα των λαών τους σε ψηλά επίπεδα. Αυτό έκαναν οι βόριοι από τα 1600. Όσοι μελέτησαν καλά την Ευρωπαϊκή ιστορία το ξέρουν καλά. Το αποτέλεσμα είναι να αγαπούν τις χώρες τους, να τις πονούν και να υποστηρίζουν τα προϊόντα τους. Εμείς όλα αυτά τα ονομάζουμε εθνικισμό και το παίζουμε πολυπολιτισμικοί και προοδευτικοί και υπεράνω. Να όμως πως έχει κάνει την πατρίδα μας η υπερβολική πρόοδος. Μια άλλη αναγνώστρια, η Μαρία διερωτάται γιατί οι Έλληνες αναδημοσιεύουν το κάθε κακό Γερμανικό (ή γενικά ξένο) άρθρο και δεν μπαίνουν ποτέ στη διαδικασία να πάρουν θέση. Μα εγώ επιμένω χρόνια τώρα φίλη μου, ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ πρώτα και μετά η ψευδοκουλτούρα της Ελλάδας έχουν καταστρέψει την κοινωνία της Ελλάδας. Περισσότερο κι από τους κλέφτες πολιτικούς. Διότι έκαναν τον Έλληνα να θεωρεί όσα του συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα φυσιολογικά. Κολοέλληνες, χειρότερη κι από Ουγκάντα, ανίκανοι και όχι ιδιαίτερα έξυπνοι οι Έλληνες, η Ελλάδα το Μεξικό και η Τουρκία οι ΗΠΑ, δεν είμαστε Έλληνες, δεν υπάρχει Ελληνικό έθνος. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους σχεδόν πεντακόσιους τίτλους άρθρων και ατάκες από δημοσιεύματα που διαβάζει ο Έλληνας στα 30 τελευταία χρόνια και έχω μαζέψει. Ίσως θα έπρεπε να τα εκδώσω. Έτσι ο Έλληνας μέσα στην ανασφάλεια, και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν έχει τι άλλο να κάνει είτε από το να μεταναστεύσει είτε από το να φορέσει μια κουκούλα και να καταστρέφει τα μάρμαρα στις πλατείες. Ορισμένοι στα ΜΜΕ το συνιστούν μάλιστα.
  Φώτης
  απάντηση391
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  κατι πρεπει να γινει | 01/09/2011 17:49
  Ελπιζω να μην γινουν μισες δουλειες .και να γινει το γρηγορότερο και ο φράκτης και το τοιχος.
  Stratis
  απάντηση322
   
   
  Απαραδεκτο | 01/09/2011 16:40
  Που αντι να κανουν ελληνες δημοσιογραφοι ρεπορταζ για την ελλαδα απλα αντιγραφετε τι γραφουν οι γερμανοι.Βημα και ελληνικη δημοσιογραφια , το αισχος σας και η ανυπαρξια ειναι τεραστια
  xristos
  απάντηση5217
   
   
   
  Είναι αξιοσημείωτο | 01/09/2011 16:32
  ότι δεν υπάρχει καμιά προσπάθεια εκ μέρους της εφημερίδας να κατανοήσει τους λόγους της Ελλάδας. Η Τουρκία ενοχλείται, η Γερμανία φοβάται για την τύχη των Γερμανών δημοσίων υπαλλήλων στον Έβρο, ο άλλος θέλει να αγοράσει την Ελλάδα - αλήθεια, θα δούμε σε λίγα χρόνια τι θα απογίνει ο Οθωμανικός τίγρης, φαντάζομαι ό,τι απέγιναν ο Κέλτικος τίγρης και ο Ιβηρικός τίγρης. Κακά τα ψέματα, μόνο με τέτοιες, "ακραίες" κινήσεις πια υπάρχει ελπίδα να ασχοληθεί ο γραφειοκρατικός μηχανισμός των Βρυξελλών και οι ανίκανοι, φοβιτσιάρηδες Ευρωπαίοι πολιτικοί με ένα υπαρκτό και σοβαρό ζήτημα όπως είναι το μεταναστευτικό, που αν μπορεί να επιλυθεί από έναν τάφρο, είναι εξίσου σίγουρο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια γενικόλογη αναφορά στα "ανθρώπινα δικαιώματα" που στο κάτω-κάτω ισχύουν εκατερώθεν και όχι a-la-carte και επιλεκτικά.
  Ziedoiruam
  απάντηση492
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ποιό το νόημα αυτού του άρθρου? | 01/09/2011 16:25
  Απορώ γιατί μπαίνετε στη διαδικασία να αναδημοσιεύσετε τα σκουπιδια του γερμανικού τύπου. Φυσικά κ θα γραψουν όλα αυτα, γραφουν οτι ειναι δυνατόν για να 'θρέψουν' την αναγκη τους για λαικισμό. Κ αν δεν το χετε παρει χαμπάρι η ελλάδα είναι ο καρπαζοεισπράκτορας της ευρώπης αυτη τη στιγμή, ενα θέμα να κάνουν πλάκα. Γι αυτο λοιπόν αν σαν εφημερίδα δεν μπορείτε να πάρετε θεση κ να μας πείτε αν υπάρχει αλήθεια σ' αυτό το αρθρο, χρησιμοπιειστε το χρόνο σας πιο επικοδομητικά κ γράψτε κάτι για το πως η χωρα μπορει να αντιμετωπισει την κρίση. Γιατι μας το μεταφρασατε αυτο το αρθρο ? σίγουρα δεν τονώνει το ηθικό μας , Εμεις που ζουμε στο εξωτερικό εχουμε αρκετά απ αυτα. Οταν διαβαζω μια ελληνικη εφημεριδα θελω να δω τα νεα απο ελληνικη σκοπιά κ οχι μεταφρασεις απο αμφιβολου ποιοτητας αρθρα.
  Maria
  απάντηση1585
   
   
   
  κροκόδειλοι | 01/09/2011 16:22
  κροκόδειλους για να τρώνε τους μετανάστες και τους τούρκους θα φέρουμε για την τάφρο? ή κάνουμε μισές δουλειές πάλι?
  Stel
  απάντηση789
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  oi gnosth symmaxia tourkon-polypolitismikon-la8rometanaston | 01/09/2011 16:19
  an to 8ema einai oikonomiko, na apoly8oun oi yperari8moi dhmosioi ypallhloi, k na stamathsei na ksodeyetai esto k 1 eyro gia la8rometanastes, me tis MKO tous klp. Alla ayto de sas aresei. An to problhma einai koino, k peftei logos k sth germanikh akroaristera gia to ti kanoume emeis ston ebro, na tous steiloume ekei tous la8rometanastes (koino problhma, right?). Oso gia thn "ekplhksh k anhsyxia" ton tourkon, as bgaloun tous kourdous bouleutes apo th fylakh, as stamathsoun na bombardizoun dikous tous polites me aeroplana, k meta ta leme gia thn "o8omaniki polypolitismiki pandaisia".
  eag
  απάντηση1875
   
-