Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ, προκάλεσε η ανάρτηση από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) δυο πανό στην Ακρόπολη που έγραφαν, στα ελληνικά και στα αγγλικά, το σύνθημα «οι λαοί έχουν τη δύναμη. Δεν παραδίνονται πότε. Οργάνωση-Αντεπίθεση». Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της ΝΔ, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, σχολιάζοντας αρνητικά την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, εξαπέλυσε πυρά και κατά της κυβέρνησης γιατί δεν επεμβαίνει για να εμποδιστούν κινήσεις που , όπως είπε, διασύρουν διεθνώς τη χώρα.

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ που κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία στον αντιμνηνονιακό της λόγο και για έκφραση μίσους κατά των λαϊκών αγώνων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δαβάκης τόνισε το γεγονός ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ακρόπολη. Αν και δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά, εμφανώς παρέπεμπε στο ότι και παλιότερα το ΚΚΕ, το Μάιο του 2010, αμέσως μετά το μνημόνιο, είχε αναρτήσει δυο πανό στην Ακρόπολη, γραμμένα στα ελληνικά και στα αγγλικά με σύνθημα τότε «Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε».

«Για μια ακόμα φορά, η εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, με τα πανό της κατάληψης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της χώρας, το πολιτιστικό της απόθεμα, αλλά και την τουριστική της προοπτική», επεσήμανε ο κ. Δαβάκης. Εγκάλεσε την κυβέρνηση, και ιδιαίτερα τον κ. Π. Γερουλάνο, για ολιγωρία, λέγοντας ότι «ματαίως τελικά, καλούμε κάθε φορά που ο Ιερός Βράχος «καταλαμβάνεται», τον κ.Υπουργό Πολιτισμού να προσπαθήσει να μην επαναληφθεί μία εικόνα πού προσβάλλει το πρώτο μνημείο της Πατρίδας μας».
Μάλιστα, έθεσε ρητορικά το ερώτημα «συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα τού κόσμου αυτή η απρέπεια;» για να πει εν κατακλείδι ότι «η κυβέρνηση του Μνημονίου, εκτός από τους ανθρώπους, διασύρει και τα μνημεία. Κρίμα!».
Ο Περισσός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση τονίζοντας ότι η ΝΔ «θέλει να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, αλλά το μίσος της για τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος εναντίον τους δεν την αφήνει».

Και πρόσθεσε: «Ας μάθουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης και οι άλλοι ότι τα μνημεία δεν βεβηλώνονται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά από την εμπορευματοποίησή τους και ότι η χώρα δυσφημείται από την εξαθλίωση του λαού και όχι από τη λαϊκή πάλη».

Στο μεταξύ, και η Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη τάχθηκε κατά των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ , και ταυτόχρονα εξέφρασε την αντίθεσή της με τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μιλώντας για «συντεχνιασμό». Εστίασε την κριτική της στα «αρνητικά μηνύματα για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Κατηγόρησε το ΠΑΜΕ ότι «κάνει επαναστατική γυμναστική στην Ακρόπολη πλήττοντας τον τουρισμό», την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι καταλαμβάνει τις χωματερές της Φυλής και της Μαυροράχης «πνίγοντας τους κατοίκους των μεγάλων πόλεων στα σκουπίδια» και τη ΓΕΝΟΠ ότι «συνεχίζει να κόβει το

ρεύμα όπως θέλει, σε όποιον θέλει». Για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «ο συντεχνιασμός ολοκληρώνει το έργο του».