Πεπειραμένα στελέχη, μια ομογενοποιημένη ομάδα περίπου δεκαπέντε ατόμων, προσανατολίζεται να αξιοποιήσει άμεσα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ώστε να αποτελέσουν τη δύναμη κρούσης στα ΜΜΕ.

Σε μια χρονική περίοδο που πολλοί εντός ΝΔ κάνουν λόγο για «αναιμική» εκπροσώπηση του κόμματος στα ΜΜΕ, ο κ. Σαμαράς έχει δεχθεί εισηγήσεις να δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία θα λειτουργεί άτυπα, θα έχει κοινό σημείο αναφοράς, θα εκφράζεται ενιαία και θα δίνει τη μάχη σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εξάλλου, κοινή είναι η παραδοχή, ότι η πλειοψηφία των στελεχών που εμφανίζεται δεν διαθέτει επικοινωνιακά χαρίσματα και πολιτικό αέρα και κυριαρχεί η άποψη ότι δεν φθάνει πλέον μόνο η καθημερινή παρουσία του εκπροσώπου του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκη.

Για να καταφέρει να κερδίσει πόντους στο επικοινωνιακό πεδίο ο κ. Σαμαράς φέρεται έτοιμος να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του και να επιδιώξει τη δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελεί ένα μίγμα στελεχών της «παλαιάς φρουράς» και νέων, άφθαρτων προσώπων.

Κοινή είναι η διαπίστωση στην ηγετική ομάδα ότι δεν μπορεί να σηκώνει το βάρος μόνο ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έτσι και αλλιώς θεωρείται το δυνατό χαρτί του κόμματος, ο εκπρόσωπος και μια πολύ μικρή ομάδα βουλευτών και στελεχών που στέκονται σχετικά καλά στα ΜΜΕ. Γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς αναμένεται, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, να κάνει έναν «γύρο των στελεχών», μετά τις συναντήσεις που θα έχει στην Ευρώπη τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Ο ένας μετά τον άλλον προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ θα περάσουν την πόρτα του γραφείου του κ. Σαμαρά στον τρίτο όροφο για να εκθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να συζητήσουν πολιτικά, αλλά και να διαγνώσει διαθέσεις για μια πιθανή ενεργοποίηση ορισμένων σε ένα τέτοιο σχήμα.

Επειδή η εκτίμηση που κυριαρχεί, είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και θα αλλάξουν σύντομα, όπως εκτιμούν, οι συσχετισμοί δυνάμεων, η συγκρότηση της «γαλάζιας» ομάδας θα γίνει άμεση.

Και αυτό διότι, όπως λένε στελέχη, θα πρέπει άμεσα να αρχίσει η Ν.Δ. να καταγράφει και επικοινωνιακούς πόντους, αφού θεωρούν στην ηγετική ομάδα, ότι οι πολιτικοί πόντοι ήδη φαίνονται από τον αντιμνημονιακό αγώνα.,

Υπάρχουν πρόσωπα που προβάλλουν ως «σταθερές αξίες» για την επικοινωνιακή μάχη, όπως ο πρώην εκπρόσωπος κ. Π. Παναγιωτόπουλος, οι τομεάρχες, κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, Κυρ. Μητσοτάκης, Κ. Χατζηδάκης, Χρ. Ζώης, Στ. Καλαφάτης, ο γραμματέας Προγράμματος κ. Ευρ. Στυλιανίδης, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Μαξ. Χαρακόπουλος, ο γραμματέας της ΝΔ κ. Ανδρ. Λυκουρέντζος, ο γ.γ. της Κ.Ο. κ. Κ. Τασούλας, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κ. Κ. Μαρκόπουλος και Ν. Δένδιας, νεώτερα στελέχη, όπως οι αναπληρωτές τομεάρχες κκ. Μ. Βαρβιτσιώτης, Ν. Μηταράκης και Χρ. Σταϊκούρας, ευρωβουλευτές με εμπειρία επικοινωνιακή, όπως ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, βουλευτές όπως η κυρία Φωτεινή Πιπιλή, κ.α.

Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να ενεργοποιηθούν περισσότερο και στελέχη της πιο παλαιάς φρουράς, όπως ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης, ενώ θεωρείται επιβεβλημένο να συνεχίζουν να εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν απαιτείται οι σύμβουλοι του κ. Σαμαρά, όπως οι κκ. Δ. Σταμάτης και Χρ. Λαζαρίδης.

Δεν αποκλείεται όμως να ενεργοποιηθούν και νεώτερα στελέχη, που έχουν εμπειρία στα ΜΜΕ, όπως η αναπληρώτρια γραμματέας διεθνών σχέσεων η κυρία Μαριάννα Πυργιώτη που έχει καθημερινή παρουσία στα γραφεία του κόμματος, κ.α.

Σε αυτή τη μάχη, υπάρχουν εισηγήσεις να γίνουν κινήσεις, ώστε να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι δυο αντιπρόεδροι, οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας.

Αυτό που επιθυμούν να πετύχουν στη ΝΔ είναι να υπάρχει ένα ισχυρό καθοδηγητικό κέντρο που θα διαμορφώνει μια σταθερή πολιτική γραμμή. Βέβαια, αυτό που πρέπει να εξασφαλιστεί προτού δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ομάδα, είναι να υπάρχει πλήρης συμφωνία όσων συμμετέχουν με τη στρατηγική του κ. Σαμαρά. Γιατί, όπως λέει έμπειρο στέλεχος, «αν δεν πιστεύεις στον κοινό στόχο, είναι δύσκολο, όχι μόνο να αποδώσεις, αλλά κυρίως να πείσεις».