Πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις κατέθεσε ο ΛΑΟΣ, με την οποία εισηγείται «να μένει πάντα ελεύθερη δίοδος στις λεωφόρους και τις οδούς ώστε να μπορούν οι πολίτες να κινούνται ελεύθερα και ο εμπορικός κόσμος να μην καταστρέφεται».

Επίσης προτείνει να απαγορεύεται η συμμετοχή ατόμων με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά στις δημόσιες συναθροίσεις, ενώ στην περίπτωση βανδαλισμών την ευθύνη να έχουν οι διοργανωτές.

Οπως επισημαίνεται στην πρόταση νόμου, «από την διατύπωση της συνταγματικής επιταγής καθίσταται σαφές ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν είναι απόλυτο, αλλά μπορεί αιτιολογημένα να περιοριστεί».

Ερμηνεύοντας μάλιστα το Σύνταγμα αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου ότι το δικαίωμα του συνέρχεσθαι «αφορά μόνο στους έλληνες πολίτες» χωρίς ωστόσο να υπάρχει στα προτεινόμενα άρθρα ρητή διατύπωση για απαγόρευση των συναθροίσεων μη ελλήνων πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση κατά την πρόταση νόμου το δικαίωμα του συνέρχεσθαι «δεν μπορεί να ασκείται καταχρηστικά». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κάλεσε στην Βουλή τον κ. Θ. Πάγκαλο να στηρίξει την πρόταση νόμου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ο οποίος δήλωσε ότι «το κέντρο είναι κλειστό πέντε μέρες τη βδομάδα από διαδηλώσεις ολίγων ατόμων οι οποίες αποκλείουν την κυκλοφορία». «Εγώ έχω το γραφείο μου στην Ομόνοια και κάθε μέρα περνάει μια διαδήλωση», είπε, επισημαίνοντας ότι «όταν εξ συστήματος και καθημερινά το κέντρο της πόλης είναι αποκλεισμένο, τότε στο κέντρο της πόλης μαγαζιά δεν θα ανοίγει ο κόσμος».