Αναβρασμός επικρατεί και στον εργατικό χώρο, καθώς εντείνονται οι συνδικαλιστικές αντιδράσεις απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η χώρα μπαίνει σε τροχιά απεργιακού πυρετού, με την ΑΔΕΔΥ να έχει προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου στον δημόσιο τομέα, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Η ΑΔΕΔΥ εκτίμησε ότι είναι αρνητικές οι εξελίξεις που προδιαγράφονται από τις κυβερνητικές επιλογές και μίλησε για πραγματική μείωση του εισοδήματος μέσα από την περικοπή των επιδομάτων, για φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών, για περιορισμό των δαπανών για τις δημόσιες υπηρεσίες και για υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.

Νωρίτερα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ)στηρίζεται από το ΚΚΕ- είχε καλέσει συνδικάτα, σωματεία και εργατικά κέντρα να πάρουν αποφάσεις απεργίας για τις 11 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο μετακίνησε την ημερομηνία, ώστε να συμπίπτει με την απόφαση της απεργίας από την ΑΔΕΔΥ, για τις 10 Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας παράλληλα σε ανακοίνωσή του ότι «το ΠΑΜΕ δεν θα τους επιτρέψει να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για εκτόνωση των αγωνιστικών διαθέσεων σε κάποιες άμαζες και σε διαφορετικές ημερομηνίες απεργιακές εκδηλώσεις» .

Απαντώντας χθες σε δημοσιογραφική ερώτηση για το αν ο Περισσός «πριμοδοτεί» τις εργατικές κινητοποιήσεις, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα , αφού θύμισε την προεκλογική προειδοποίηση ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, είπε: «Τι θα γίνει δηλαδή, θα αφήσουμε να μας πλακώσουν τα σπίτια σαν τους κατοίκους της Αϊτής; Πρέπει να οργανώσεις την αντίδρασή σου».