Oι ισχυροί του κόσμου που συμμετέχουν στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ άρχισαν από χθες να συγκεντρώνονται στον Αστέρα Βουλιαγμένης για να συμμετάσχουν στη σύνοδο της Λέσχης, η οποία εφέτος γίνεται στην Αθήνα. Στις εργασίες της Λέσχης έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου. Αναμένονται επίσης στην Αθήνα ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τίμοθι Γκάιντερ, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ, ο ΡίτσαρντΧόλμπρουκ, επιστήμονες από τη ΝΑSΑ και πρόεδροι τραπεζών, αυτοκινητοβιομηχανιών, αεροπορικών βιομηχανιών και πολυεθνικών εταιρειών.

Η έναρξη των εργασιών αρχίζει ουσιαστικά αύριο το πρωί, αλλά σήμερα στις 8 το βράδυ θα δοθεί λαμπρή δεξίωση στα μέλη της Λέσχης, όπου θα υπάρξει η ευκαιρία στους ισχυρούς του κόσμου να ανταλλάξουν εκτός ατζέντας τις απόψεις τους για διάφορα θέματα που απασχολούν τον πλανήτη, με κύριο βεβαίως τη διεθνή οικονομική κρίση.

Οι διοργανωτές ζήτησαν για λόγους ασφαλείας τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος και της Αντιτρομοκρατικής.