Το θέμα της ασφαλείας και των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση κατά των κουκουλοφόρων βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στην κυβέρνηση χθες στη Βουλή. Με αφορμή την προσθήκη του υπουργού Οικονομίας κ.Ι. Παπαθανασίου στην τροπολογία για τα μέτρα ενίσχυσης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις κατά τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και των επιχειρήσεων που επλήγησαν την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Κολωνακίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι το πρόβλημα της ασφαλείας «δεν είναι πρόβλημα νομοθετικό ούτε πρόβλημα απουσίας ποινικών διατάξεων», αλλά «έλλειψης πολιτικής βούλησης και επιχειρησιακής ικανότητας» .

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «καλλιεργεί την ύπουλη και ύποπτη αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε ακόμα πιο αυστηρό το ποινικό μας δίκαιο και να φτάσουμε ακόμα και στην επαναφορά της διάταξης για την περιύβριση αρχής» και ακόμη ότι «καλλιεργεί και οξύνει τεχνητά φοβικά και ανασφαλή ανακλαστικά», κάτι που χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι». Απαντώντας ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε τι Αστυνομία θέλουμε: να τηρεί τον νόμο ή να είναι με τα χέρια στις τσέπες και όταν τα βγάζει να την κατηγορούμε». Οπως συμπλήρωσε, «δεν μπορεί μια ομάδα να καταλύει τον νόμο και όταν επεμβαίνει η Αστυνομία να την κατηγορούμε». Για «επιβεβαίωση του προβοκατόρικου ρόλου των κουκουλοφόρων» έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «λειτουργούν κάτω από διατεταγμένο σχέδιο» .

Για «κινδυνολογία και υπερβολές» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνηςαποδίδοντας «πολιτική σκοπιμότητα σε αυτούς που επενδύουν σε αυτή την τρομοφοβία», ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης είπε πως όταν πρότεινε το ιδιώνυμο της κουκούλας, κυβερνητικά στελέχη τον κατηγορούσαν ως ακραίο, ενώ τώρα το υιοθετούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας παρενέβη από την Τρίπολη μιλώντας για μια «ιδιότυπη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΛΑΟΣ με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας» .

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δήλωσε ότι θα ερευνήσει καταγγελία σύμφωνα με την οποία, όταν πρόσφατα δέχθηκε επίθεση ο καθηγητής κ. Ι. Πανούσης σε εκδήλωση όπου ήταν ομιλητής, η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση να επέμβει.