Τις πληγείσες από τις πυρκαγιές, περιοχές στο Μάτι Αττικής, επισκέφτηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρωθυπουργός πήγε στο Συντονιστικό, συνομίλησε με πυροσβέστες καθώς και με κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή κράτησε μία ώρα και εκτός εκτός από τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή, συνομίλησε και με πολίτες.
Η επίσκεψή του δεν μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ούτε είχε προαναγγελθεί.
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με νεότερη ανακοίνωση και αφού αποχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το σημείο, αναφέρει ότι επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι, αλλά και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, ενώ ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη, αλλά και τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών, που βρίσκονται στο πεδίο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.