Σνίτσελ με τραγανές τηγανητές πατάτες παρήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς για όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ που τους έκανε το τραπέζι σε ένα από τα πιο λαϊκά εστιατόρια του Στρασβούργου. Να σκεφτείτε ότι το φαγητό σερβιρίστηκε σε… πάγκους. Η συζήτηση ήταν χαλαρή, ο Πρωθυπουργός είχε κέφια, ρώτησε για όλους (ακόμα και για οικογενειακά θέματα) και όταν ήρθε η ώρα για να συζητήσουν και πολιτικά, αυτό που είπε είναι «θέλω οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε το 2016, πρέπει έως τότε να υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη, γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύσουν όσα κέρδισαν με κόπο και θυσίες οι Ελληνες». Τον λογαριασμό τον πλήρωσαν οι ευρωβουλευτές.
nnn
Θα σας αποκαλύψω τι έγινε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος της επιστροφής, το οποίο επέστρεψε με δύο επιβάτες λιγότερους απ’ ό,τι ξεκίνησε από την Αθήνα. Ο κ. Ι. Στουρνάρας και ο κ. Κ. Χατζηδάκης επέστρεψαν με το αεροπλάνο της γραμμής (οικονομική θέση παρακαλώ). Ο κ. Σαμαράς αν και κουρασμένος άρχισε να διαβάζει κατά σειρά τους «Financial Times», εν συνεχεία του «NY Times», κατόπιν τη «Wall Strett Journal» και αφού τελείωσε με τις ξένες εφημερίδες άρχισε να λύνει (μετά μανίας όπως μου είπαν)… Σουντόκου. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πρωθυπουργικού Gulfstream εξουθενωμένοι από την παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας αποκοιμήθηκαν. Ξύπνησαν μόνον όταν ο Πρωθυπουργός τούς είπε να συζητήσουν τα θέματα για το προσεχές Γιούρογκρουπ.
Ραχήλ στηρίζει Φωτόπουλο

Ηταν ζήτημα χρόνου η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή και ο (αρχι)συνδικαλιστής της ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος να συμφωνήσουν σε μία δυναμική συνεργασία: «Νίκο, πάμε μαζί, πάμε δυνατά στην Κοζάνη» του είπε μόλις τον συνάντησε στη… Βουλή, με την ευκαιρία μιας συζήτησης για την ενέργεια. Η κυρία Μακρή μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του πρώην υπουργού κ. Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος τόλμησε να πει αυτά που συμβαίνουν με τους αριστερίζοντες συνδικαλιστές της ΔΕΗ που βρίσκονται κατηγορούμενοι για διαφθορά και ένας εξ αυτών, ο κ. Ρίζος Ρίζος, ιδιοκτήτης offshore εταιρείας στην Κύπρο και με τραπεζικές καταθέσεις: «Αφήστε τους συνδικαλιστές. Εσείς ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία με τις αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις που κάνετε» είπε στον πρώην υπουργό η κυρία Μακρή και έκλεισε ραντεβού με τον κ. Φωτόπουλο για να πάνε μαζί στα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.


Βαλίτσες και χιούμορ

Για τις Βρυξέλλες ετοιμάζει τις βαλίτσες του ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης καθώς η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα έχει και κοινοβουλευτική διάσταση. Ετσι ο κ. Μεϊμαράκης και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς θα συμπροεδρεύσουν στην εναρκτήρια σύνοδο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Οικονομική Διακυβέρνηση που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Βουλή των Ελλήνων στις Βρυξέλλες από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου 2014. Οι δύο άνδρες θα συμπροεδρεύσουν στην εναρκτήρια σύνοδο της Διάσκεψης το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την οποία κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κκ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπάι, ενώ οι εργασίες της Ολομέλειας της Διάσκεψης θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι με την ομιλία του υπουργού Οικονομικών και προέδρου πλέον του ΕΚΟΦΙΝ κ. Ι. Στουρνάρα. Πλάκα θα έχει να «ξαναχτυπήσει» ο γνωστός βρετανός ευρωσκεπτικιστής κ. Νάιτζελ Φάρατζ που ζήτησε τις προάλλες από τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά να μετονομάσει το κόμμα από «New Democracy» σε… «No Democracy»! Κάτι μου λέει ότι ο κ. Μεϊμαράκης σε αυτή την περίπτωση μπορεί και να ξεχάσει το χιούμορ του…
Ραντεβού στις 8 Μαρτίου

Η πρώτη ημερομηνία δόθηκε για το «Νέο Κόμμα». Το Σάββατο 8 Μαρτίου τα ιδρυτικά μέλη (τα περισσότερα κεντρώου προσανατολισμού) θα συναντηθούν στην ιδρυτική τους συνδιάσκεψη, όπου θα διαμορφώσουν τις πολιτικές θέσεις και το καταστατικό του νέου αυτού κόμματος. Δηλαδή όλα θα γίνουν αυτή την ημερομηνία: Θα εκλεγεί η πρώτη προσωρινή ηγεσία (πρόεδρος και η Εκτελεστική Επιτροπή). Οι πρώτες προτάσεις που ήδη παρουσίασε το Νέο Κόμμα είναι: ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δημόσια χρηματοδότηση της Υγείας, εθνικό πρόγραμμα τεχνικής κατάρτισης, περιφερειακά πρότυπα σχολεία, διεθνής διαγωνισμός για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες και επιτελική δημόσια διοίκηση.


Απολωλότες

«Στην ιλαρή ατμόσφαιρα του αγιορείτικου μοναστηριού, προ ημερών, ακουμπισμένος στο στασίδι της ολονύχτιας ακολουθίας, ήταν στα μάτια όλων μας το πιο σεβάσμιο πρόσωπο της ομήγυρης, μετά τον οσιομάρτυρα που τιμούσαμε πανηγυρικά ως Εκκλησία». Τα λόγια του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου αφορούν ένα πρόσωπο που έχει έρθει εμμέσως στην επικαιρότητα με… τρομακτικό τρόπο.
nnn
Προς τον πατέρα του Χριστόδουλου Ξηρού, τον παπα-Τριαντάφυλλο, απευθύνεται το εγκωμιαστικό άρθρο του κ. Ανθίμου στην πύλη εκκλησιαστικών ειδήσεων amen.gr, κάνοντας αναφορές για ανθρώπους που τους ξέρεις και η δυστυχία τρέχει από τα μάτια τους… Προφανώς εδώ για τον κ. Ανθιμο ισχύει το «αμαρτίαι τέκνων παιδεύουσι γονείς»…

HeliosPlus