Με την απειλητική φράση «η Χρυσή Αυγή έχει πολλάκις αποδείξει ότι είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του» αρχίζει η νέα επίθεση της οργάνωσης στη… λογική.
Όπως πληροφορούμεθα με τρόμο, σε σχετική ανακοίνωση, το «κοινωνικό έργο» της Χρυσής Αυγής «λαμβάνει νέα διάσταση» με τη σύσταση των… «Γιατρών με Σύνορα».
Με λίγα λόγια το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου καλεί ιατρούς να πατήσουν τον όρκο του Ιπποκράτη και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο σε ‘Ελληνες.
«Παρακαλούνται όσοι ιατροί επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας… να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Υγείας και Περίθαλψης της Χρυσής Αυγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Αν υπάρχει ένας τομέας στον οποίο δεν έχουν ουδεμία σχέση οι ξενοφοβικές υστερίες, αυτός _ ελπίζουμε ακόμα_ είναι ο τομέας της περίθαλψης και της υγείας. Οι γιατροί εξ ορισμού είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ανεξαρτήτως χρώματος επιδερμίδας και καταγωγής.
Το δίκτυο που επιθυμεί να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή, όσο και αν είναι απίθανο να δεχτούν ιατροί να συμμετάσχουν, δεν είναι ένα κοινωνικό δίκτυο αλλά ακόμα μία κόκκινη γραμμή στην αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση προς ανθρώπους, ακόμα ένα πεδίο αποκλεισμού για τους μετανάστες –παράνομους και μη.
Όσο και αν η οργάνωση χρησιμοποιεί το σύνθημα «μόνο για Έλληνες» σαν εργαλείο προπαγάνδας, είναι βέβαιο ότι σε λίγο θα αρχίσει τους αποκλεισμούς και ανάμεσα στους Έλληνες. Όταν αρχίζεις να διαχωρίζεις δεν σταματάς στους αλλοδαπούς. Σε λίγο θα αρχίσουν τα συνθήματα του τύπου «γιατροί μόνο για Έλληνες που δεν πάσχουν από AIDS» κλπ.
Ο ανελέητος διωγμός των μεταναστών δεν θα περιοριστεί σε αυτούς. Πολύ σύντομα θα αρχίσει να περιλαμβάνει και ομάδες Ελλήνων που δεν συνάδουν με τις προκατακλυσμιαίες απόψεις της οργάνωσης για φυλετική καθαρότητα.
Όσο για τους «Γιατρούς με σύνορα» αναζητούνται «Γιατροί με ζουρλομανδύες» για να αναλάβουν τα μέλη της οργάνωσης.