Ποιος αρχηγός κόμματος λέει, προτού ακόμα εισέλθουμε στην προεκλογική περίοδο ότι «λεφτά υπάρχουν;» Ακόμα και στην κρίση; Κατά τον Πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο, αυτός που λέει σήμερα ότι λεφτά υπάρχουν είναι ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς. Σε συνέντευξή του στον ιστότοπο enikos ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ αφού είπε ότι το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» έβλαψε το ΠαΣοΚ, θυμήθηκε τις υποσχέσεις του Προέδρου της ΝΔ λέγοντας «ότι ο κ. Σαμαράς σήμερα το ίδιο κάνει, υπόσχεται με παλαιοκομματικό τρόπο τα πάντα».

****

Δεν χαρίστηκε ούτε στους κκ. Κ. Καραμανλή και Γ. Αλογοσκούφη λέγοντας ότι και οι δύο νόμιζαν ότι η κρίση είναι μία όαση. Τώρα εξηγείται, όπως λένε οι συνεργάτες του, με πόση προσμονή, περιμένει ο κ. Βενιζέλος τον κ. Σαμαρά στα ντιμπέιτ.Όπως είπε και συνέντευξή του στον ιστότοπο «θα μπορούσα να πω και εγώ τι Σαμαράς και τι Καραμανλής, όταν ακούω τι Παπανδρέου, τι Βενιζέλος»

****

Έρχονται και τα πρώτα γκρίζα πολιτικά τηλεοπτικά σποτάκια. Το εκλογικό επιτελείο του ΠαΣοΚ έχει στα χέρια του video από ομιλίες τουλάχιστον τριών βουλευτών της ΝΔ που τάσσονται ανοικτά υπέρ της δραχμής. Τα τηλεοπτικά σποτάκια αυτά θα προβληθούν πρώτα σε κανάλια της περιφέρειας και μετά το Πάσχα και στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
****
Ξεκίνησε προεκλογική καμπάνια μέσω Διαδικτύου ο Πάνος Καμμένος με έμφαση ένα προεκλογικό σποτάκι που ετοίμασε υποστηρικτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων». Στο βιντεάκι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιώργος Παπανδρέου με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» και ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τη ρήση «μαζί τα φάγαμε», ενώ γίνεται επίθεση στις τρεις οικογένειες που κυβέρνησαν την χώρα εδώ και 35 χρόνια. Το βίντεο το δημιούργησε οπαδός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άρεσε στον κ. Καμμένο και το ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
****
Πολλές γκρίνιες ακούγονται για την πολυπληθή εκλογική επιτροπή αγώνα που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς. Αρκετά στελέχη λένε ότι η επιτροπή είναι δυσλειτουργική και δεν πρόκειται να προσφέρει και πολλά πράγματα στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ.
****

Στο Δολό Πωγωνιανής θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα, Μεγάλης Πέμπτης, ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσσα και τα δίδυμα. Η οικογένεια Καραμανλή για μια ακόμη χρονιά θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα στο μικρό χωριό των Ιωαννίνων στα ελληνοαλβανικά σύνορα και στον ξενώνα Κωσταρά. Ο κ. Καραμανλής εκεί ηρεμεί και είναι σίγουρο, ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι ψηφοφόροι να τον ρωτήσουν για τα πεντέμιση χρόνια της διακυβέρνησής του.

****
Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται για τον κ. Καραμανλή και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. να σας καθησυχάσω για μια ακόμη φορά, όπως το έχω πράξει στο παρελθόν μέσα από τον Βηματοδότη της Κυριακής. Μην πιστεύετε ότι κυκλοφορεί. Ο κ. Καραμανλής δεν θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ., αλλά θα είναι υποψήφιος με το κόμμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου εκλέγεται από το 1989.

****

Και επειδή αναφέρομαι στον κ. Καραμανλή, έμαθα και ποια ήταν τα πολιτικά στελέχη που τον επισκέφθηκαν την Μεγάλη Τετάρτη στο γραφείο του επί της οδού Παναγή Κυριακού, πίσω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Πολλοί ήταν όσοι πήγαν για να του ευχηθούν για το Πάσχα, αλλά συγκράτησα δυο: τον γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Και όπως έμαθα συνομίλησαν για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.