Η πολιτική της ευρωζώνης είναι πολύ συντηρητική και δογματική ενώ δημιουργεί αυτοτροφοδοτούμενος φαύλους κύκλους ύφεσης και χρέους. Περίπου αυτά λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου σε άρθρο του στην αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post. Ως γνωστόν οι εκλογές του Μαίου είναι καθοριστικές για το μέλλον του τόπου. Αναφέρομαι βεβαίως στις εκλογές για την επανεκλογή του κ. Γ. Παπανδρέου στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς…

**

Ο κ. Κ. Παπούλιας θα δεχτεί τη Δευτέρα τον κ. Π. Καμμένο για να του εξηγήσει τους … κινδύνους της παραμονής στην ευρωζώνη. Θυμίζω ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι ένα ακόμα κόμμα που έχει σχηματίσει κοινοβουλευτική Ομάδα αφού διαθέτει 10 βουλευτές και προφανώς ριζοσπαστικές ιδέες για τη διακυβέρνηση του τόπου.

**

Θα ησυχάσουν τα στρατόπεδα το εφετινό Πάσχα αφού η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα αποφύγουν τις φιέστες την Κυριακή του Πάσχα. Δεν ισχύει το ίδιο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Κ. Παπούλιας επέμενε να τηρήσει το έθιμο και θα μεταβεί σε στρατόπεδο της Ημαθίας.

**

Πυρ και μανία είναι ο κ. Ι. Ραγκούσης με την απόφαση του κ. Ευ. Βενιζέλου να δεχθεί τους ασώτους ξανά στο πράσινο μαντρί. Η επιστροφή της Μιλένας, της Βάσως και της Μαριλίζας δυσκολεύει την εκλογή του στην Β’ Αθηνών. Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν σκοπεύει να «ανεβάσει» το θέμα γιατί είναι σαφές ότι δεν είναι προς το συμφέρον του να υπενθυμίζει ότι ψήφισε το Μνημόνιο.

**
Μεταξύ 20-22 Απριλίου διεξάγεται στην Ουάσινγκτον η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ όπου θα συγκεντρωθούν ηγέτες, τραπεζίτες και οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο. Καθώς η Ελλάδα μετά την επιτυχία της να απευθυνθεί στον Μηχανισμό Διάσωσης είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμώμενη χώρα δεν θα μπορούσε να λείψει ο υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιάς. Ο κ. Σαχινίδης αναμένεται να διακτινιστεί στην Ουάσινγκτον από κάποιο χωριό της Λάρισας όπου θα βρίσκεται για την προεκλογική εκστρατεία.

**
Πολλά λέγονται ότι στις Σέρρες θα είναι υποψήφιος ο κ. Κ. Καραμανλής, υιός του κ. Αχιλλέα Καραμανλή. Μαθαίνω ότι τελικά δεν θα είναι. Ίσως δεν είναι ώριμη ακόμα η χώρα για έναν «τρίτο Καραμανλή» (ιδίως μετά τις επιτυχίες του δεύτερου…). Ο κ. Καραμανλής ο νεότερος πάντως θα συνεχίσει να ασχολείται με την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση, αλλά και με την έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Tafts. Όσο για τον τέως Πρωθυπουργό, θα πολιτευτεί στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Με την ευκαιρία, οφείλω να πω ότι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να γίνει κάτι με το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου οι υπάλληλοι έχουν μείνει απλήρωτοι έξι μήνες.