Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε εκτάκτως την Πέμπτη αντί του Σαββάτου με τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο και την Παρασκευή επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Ταυτοχρόνως γνωστοποιήθηκε ότι την Κυριακή έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, έπειτα από συνεννοήσεις του πρωθυπουργού με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένεται η ολοκλήρωση των συζητήσεων με τον Τσαρλς Νταλάρα για την ρύθμιση των ελληνικών ομολόγων που διακατέχουν Τράπεζες και ιδιωτικοί επενδυτικοί οργανισμοί. Επίσης, την Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος της έκθεσης διεθνούς ελεγκτικού οίκου για τις επισφάλειες των ελληνικών Τραπεζών και τις ανάγκες επανεκαφαλαιοποίησής τους που προκύπτουν απ’ αυτές.

Η κινητικότητα είναι φανερή και μαρτυρά ότι εισερχόμεθα στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για μακρόπνοη αντιμετώπιση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

Οι μέρες προφανώς είναι ξεχωριστές και συνάμα καθοριστικές, καθώς θα χρειασθεί να αντιμετωπισθούν συνδυασμένα το πολιτικό, το οικονομικό και το διεθνές πρόβλημα της χώρας.

Χωρίς καμιά επιφύλαξη οι μέρες που ακολουθούν είναι μέρες ευθύνης για όλους τους εμπλεκόμενους.

Γι’ αυτό και επιβάλλεται ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα απ’ όλους.