Στο Ισραήλ την προσεχή Τρίτη ο κ. Αντ. Σαμαράς και πιθανόν στις ΗΠΑ στις αρχές του 2012, ενώ και ένα ταξίδι στη Μόσχα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Εν τω μεταξύ τώρα που ο κ. Ι. Μουρμούρας είναι απασχολημένος με τη διάσωση της χώρας στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σαμαράς ταξίδευσε στη σύνοδο του ΕΛΚ συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο κ. Γ. Μουρούτη. Ποιος είναι ο κ. Μουρούτης; Το στέλεχος που ήταν «σαμαρικός» προτού εφευρεθεί ο όρος και θα παραμείνει «σαμαρικός» όταν όλοι θα έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα καλό, αλλά είναι αληθές.

**

Οι εκσυγχρονιστές ξανάρχονται προκαλώντας ρίγη ενθουσιασμού στην Ιπποκράτους. Μαθαίνω ότι ο κ. Σωκ. Κοσμίδης, νέος επικεφαλής του ΟΠΕΚ, ανοίγει τα παράθυρα και διώχνει τις νυχτερίδες από τα γραφεία του Ομίλου. Οργανώνει και εκδήλωση την Πέμπτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ με θέμα αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος για την Ελλάδα εκτός της Ευρώπης. Θα μιλήσει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Γκίκας Χαρδούβελης. Θυμίζω ότι ο Σωκράτης ήταν Γενικός Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου και ο Γκίκας επικεφαλής του οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.

**

Νευρικά γέλια έπιασαν τους κκ. Άρη Σπηλιωτόπουλο και Ευ. Αντώναρο τρώγοντας τάπας σε εστιατόριο του Τζορτζτάουν στις ΗΠΑ. Μόλις είχαν μάθει ότι πέντε βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να συστήσουν ομάδα που θα σταθεί απέναντι σε εκείνη των πέντε Φιλελεύθερων (στην οποία μετέχει ο Άρης και ο Βαγγέλης). Πρόκειται για τους κκ. Κ. Τζαβάρα, Κ. Γκιουλέκα, Κ. Μαρκόπουλο (γνωστό και ως «κουρτινάκια») και τις κυρίες Μαρία Κόλλια Τσαρούχα και Ελίζα Βόζενμπεργκ. Η κυρία Φωτεινή Πιπιλή δεν μετείχε γιατί αυτή την εβδομάδα ήταν απασχολημένη με την εξολόθρευση των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας.

**

Ώρες πέρασε η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου πριν από μία εβδομάδα με τον σύμβουλο επικοινωνίας επιφανών αμερικανών πολιτικών κ. Τζο Τρίπι. Μαθαίνει τα κόλπα για να είναι έτοιμη για το νέο κόμμα. Πάντως στη γιορτή της την επισκέφθηκε στο υπουργείο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για να της ευχηθεί. Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν η «απάντηση» της Άννας στην σπουδή του κ. Αν. Λοβέρδου να επισκεφθεί την ίδια ημέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια για να τον ενημερώσει για το έργο του στο υπουργείο.