Κύριε διευθυντά,

Αν δεν γνώριζα πρόσωπα και πράγματα, θα υπέθετα ότι οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους, τις οποίες ζητούν επιτακτικά οι Ευρωπαίοι προκειμένου να μας ξανασυμπαθήσουν, αφορούν και θέματα της ελληνικής γλώσσας… Ωστόσο η επιστροφή στο πολυτονικό που παρατηρείται στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από τότε που ανέλαβε υφυπουργός ο Αδωνις Γεωργιάδης (στο σκίτσο) δεν αποτελεί απαίτηση της Ανγκελα Μέρκελ ή του Νικολά Σαρκοζί, πρόκειται για αποκλειστική πρωτοβουλία του αρχαιολάτρη Αδωνη. Ο οποίος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, αφού τους επέδειξε με ενθουσιασμό τα μανικετόκουμπα με τον σταυρό της Ορθοδοξίας που του χάρισαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πατριαρχείο, μοιράστηκε μαζί τους τη χαρά του επειδή οι άνθρωποι του Πατριάρχη τον επαίνεσαν για τη νέα (δηλαδή την παμπάλαια) γραφή που καθιερώνει στο υπουργείο του (ακτή Βασιλειάδη) αλλάζοντας τη στίξη στις πινακίδες που βρίσκονται στους διαδρόμους – μέχρι στιγμής έχει αντικαταστήσει τρεις! Εδώ ο κόσμος χάνεται και το παιδίον παίζει, θα μου πείτε, και δεν θα έχετε άδικο. Ας ελπίσουμε μόνο να μην έρθουν τα χειρότερα. Γιατί αν η κατά Αδωνη επιστροφή στη βαρεία και στη δασεία μοιάζει με ανέκδοτο, η επιστροφή τής εν Ελλάδι ναυσιπλοΐας στις χειροκίνητες τριήρεις (πού χρήματα για καύσιμα μέσα σε αυτή την κρίση;) γίνεται όλο και πιο πιθανή. Και μη ρωτήστε ποιοι θα είναι οι σκλάβοι που θα τραβάνε κουπί για ένα ξεροκόμματο…

Μετά τιμής

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, αν η Ελλάδα κινδυνεύει να πνιγεί στα χρέη της, υπάρχουν και κράτη που κινδυνεύουν να πνιγούν στη θάλασσα!

* Αναφέρομαι βεβαίως σε εκείνα που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των υδάτων. Ανάμεσά τους και τα νησιά Φίτζι. Ο υπουργός Περιβάλλοντος των οποίων υποστηρίζει ότι, αν δεν εφαρμόσουμε εγκαίρως μέτρα κατά της αλλαγής του κλίματος, σε λιγότερο από δέκα χρόνια μπορεί και να είναι πολύ αργά για τη μαγευτική πατρίδα του…

* Μπαράκ Ομπάμα, ανήσυχος για την κρίση στην ευρωζώνη: «Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει το πρόβλημα». Η Αμερική;