Ήταν διασκεδαστικά τα σενάρια που προέκυψαν από μια κουβέντα του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Είπε ότι θα σηκωθεί να φύγει από τη Βουλή, μαζί με τους βουλευτές του. Φαντάζεται τον πολιτικό κόσμο κάπως σαν τη Χιονάτη, με χαμένες τις αισθήσεις. Την φίλησε, την ξαναφίλησε, είδε κι απόειδε και αποφάσισε να την αρχίσει στα σκαμπίλια. Η διατύπωσή του επακριβώς ήταν ότι θα πάρει το γκρουπ των βουλευτών του και θα πάει στο καλό_ και τούτο θα λειτουργήσει «ως χαστούκι σε ένα λιποθυμισμένο σύστημα». Ήταν διασκεδαστικά όσα ακολούθησαν την από τηλεοράσεως απειλή. Ήταν διασκεδαστικά γιατί φάνηκε να τον παίρνουν στα σοβαρά. Σε τέτοιες περιστάσεις αποκτούν αξία τα ντοκουμέντα, εν προκειμένω το βίντεο της πρωινής εκπομπής. Είναι προφανές ότι τα περί αποχώρησης ειπώθηκαν αν όχι κατά λάθος, εν τη ρύμη του λόγου. Αν δεν είχε πεταχτεί ο δημοσιογράφος, ρωτώντας «τι, τι, τι, πρώτη φορά το λέτε αυτό; δεν το έχω ξανακούσει», τα περί χαστουκιού θα είχαν χαθεί στις δεξαμενές της υπερπληροφόρησης. Εμφανώς ικανοποιημένος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απεφάσισε να στηρίξει την μπαρούφα της στιγμής.

Ειπώθηκε ότι ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να προκαλέσει θεσμική εκτροπή. Να υποχρεώσει τη χώρα να επαναλάβει τις εκλογές εκεί όπου εκλέγονται οι 12 βουλευτές του Ορθόδοξου Συναγερμού. Η δήλωση του προέδρου αντιμετωπίστηκε ως πολιτική ενώ στην πραγματικότητα ανήκει στη σφαίρα της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Με μια χοντράδα κάθε τόσο ο κ. Καρατζαφέρης τραβά την προσοχή. Και επειδή σε αυτό το πεδίο, της προώθησης του προϊόντος/ κόμματος είναι άπιαστος, θέλησε να το συνεχίσει. Προσπάθησε να αξιοποιήσει μέσα από παρερμηνείες δυο συναντήσεις του. Πήγε στον πρόεδρο της Βουλής για το δημογραφικό αφήνοντας να εννοηθεί ότι πάει για το άλλο, το μεγάλο ζήτημα. Ενημερώθηκε για τα τρέχοντα από τον υπουργό Άμυνας (όπως όλοι οι αρχηγοί κομμάτων) τονίζοντας ότι έρχεται σε επαφή με συνταγματολόγους. Πήγε κάτι να κινήσει με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά κι από εκεί δεν κατάφερε να κοροϊδέψει τις εντυπώσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζει ακόμη στην εποχή του κουτόχορτου. Νομίζει ότι μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις από το τίποτε, ότι μπορεί να ταράζει τις ισορροπίες επειδή είχε μια έκλαμψη αχάραγα στο τηλεοπτικό πλατό. Δυστυχώς για εκείνον, ο κόσμος μιλάει. Έγινε αμέσως γνωστό ότι τα ραντεβού που πήγε να πλασάρει ως σχετικά με την αποχώρηση είχαν άλλη ατζέντα. Κυρίως διαψεύστηκε από τους βουλευτές του που όχι μόνο διαφωνούν με τέτοιου είδους απειλές αλλά θυμώνουν με τον πρόεδρο που τους φέρνει προ τετελεσμένου. Το αποτέλεσμα από τη δημοσιότητα των 48 ωρών είναι το απόλυτο ρεζιλίκι_ αυτή είναι η αντίληψη που κυριαρχεί μέσα στο κόμμα του αλλά και παραέξω. Να πούμε όμως κάτι άλλο; Τέτοιες επικοινωνιακές εκτροπές είναι απολύτως απαραίτητες. Δείχνουν την κριτική ικανότητα ορισμένων πολιτικών. Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι το πολιτικό σύστημα είναι λιπόθυμο. Έτσι βιώνει την επικαιρότητα; Άραγε δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν παρακολουθεί; Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε πρωτόγνωρη εγρήγορση και οι αντιπαραθέσεις έχουν γίνει ουσιαστικές. Η πολιτική έφυγε από την τηλεόραση και κατέβηκε στους δρόμους. Οι βουλευτές είναι ανήσυχοι, αντιπαρατίθενται και αμφισβητούν. Έτσι είναι τα λιποθυμισμένα συστήματα;