Και μετά τα «Nip/Tuck», «Glee» και «American Horror Story» τι; Ο δημιουργός των μεγάλων αυτών τηλεοπτικών επιτυχιών, ο 50χρονος Ράιαν Μέρφι, βάζει όλα τα «παιδιά» του στο σέικερ, τα χτυπάει – ανακατεύει αλύπητα, και μας προσφέρει το «Scream queens».
Πρόκειται για ένα θρίλερ με πολύ χιούμορ, για μια σαπουνόπερα με άφθονο αίμα, για μία θεότρελη σάτιρα των ταινιών τρόμου η οποία παραπέμπει έντονα στα φιλμ «Scream» και «Scary movie» καθώς και σε χοντροκομμένες αμερικανικές κωμωδίες α λα «American pie». Σκηνές που, ενώ κανονικά θα μας τρόμαζαν με την ωμότητά τους, προκαλούν γέλιο. Η αγωνία και η κωμωδία συναντώνται ξανά και ξανά σε ένα από τα πιο εξωφρενικά τηλεοπτικά σενάρια που έχουν γυριστεί τα τελευταία χρόνια. Το βίαιο έγκλημα γίνεται η αφορμή για μια κατάδυση στις πιο trash γωνιές της ανθρώπινης ψυχής.
Σε ένα αμερικανικό Κολέγιο όπου κουμάντο κάνουν οι «αδελφότητες» με τις αδίστακτες, όμορφες και σέξι μαθήτριες και με τους καλογυμνασμένους , κομψευάμενους αλλά και εντελώς ηλίθιους μαθητές, κάποιος μυστηριώδης γνωστός (;) – άγνωστος σκορπίζει το θάνατο.
Η διευθύντρια του Κολεγίου (απολαυστική στο ρόλο η Τζέιμι Λι Κέρτις), οι μαθητές και οι μαθήτριες και οι παντελώς άχρηστοι σεκιουριτάδες – αστυνομικοί, που έχουν αναλάβει τη φύλαξη του χώρου, προσπαθούν να τον ανακαλύψουν πριν διαπράξει κι άλλα φρικιαστικά εγκλήματα.
Στο ρόλο της Chanel (το όνομα μιας από τις βασικές ηρωίδες χαρακτηριστικό του σουρεαλισμού που διατρέχει το σίριαλ), της πλουσίας, κακομαθημένης και αντιπαθητικής μαθήτριας και προέδρου
της αδελφότητας «Kappa Kappa», η Εμα Ρόμπερτς και στο ρόλο μιας… νεκρόφιλης μαθήτριας με σκολίωση η πρωταγωνίστρια του «Glee», Λέα Μισέλ.
Η σειρά προβάλλεται από το Fox.