Ντοκιµαντέρ


«Διασχίζοντας την Ασία», ΕΡΤ3, 19:00
Δύο οχήματα παντός δρόμου, μία ομάδα ανθρώπων και 27 χιλιάδες χιλιόμετρα διαδρομής. Η σειρά προσκαλεί τον θεατή στην ξεχωριστή περιπέτεια Fareast: από το Βερολίνο στο Τόκιο. Το ντοκιμαντέρ θα ξεδιπλωθεί από την Κωνσταντινούπολη ως το Τόκιο, από την Τεχεράνη ως τη Σαμαρκάνδη, από την Μπανγκόκ μέσω της Ho Chi Minh City ως το Πεκίνο. Μια Ασία γεμάτη αντιφάσεις. Μια Ασία, όπου οι παραδόσεις είναι συνυφασμένες με γρήγορους ρυθμούς, με μια αναπόφευκτη μοίρα από την πίστη στην τεχνολογική πρόοδο, και από τη φτώχεια στον αμύθητο πλούτο.

Ξένες ταινίες

«Abduction», STAR, 22:00
Ο Νέιθαν Χάρπερ (Τέιλορ Λότνερ) πάντα έχει την περίεργη αίσθηση ότι ζει μια ζωή δανεική. Οταν ανακαλύπτει μια παιδική φωτογραφία του σε ένα website με αγνοούμενα πρόσωπα, συνειδητοποιεί ότι οι υποτιθέμενοι γονείς του δεν είναι οι πραγματικοί και ότι ολόκληρη η ζωή του είναι ένα καλοσχεδιασμένο ψέμα. Στην προσπάθειά του να ανασυνθέσει την πραγματική του ταυτότητα, ο Νέιθαν καταδιώκεται από μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων και τρέπεται σε φυγή μαζί με τον μοναδικό άνθρωπο που εμπιστεύεται, τη φίλη του Κάρεν (Λίλι Κόλινς). (ΗΠΑ, 2011, 96′)
«Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη», ΣΚΑΪ, 23:30
Τον Νοέμβριο του 1984, ο «Κόκκινος Οκτώβρης», ένα νέο πανίσχυρο σοβιετικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυρηνικά, ταξιδεύει προς τις αμερικανικές ακτές. Η κυβέρνηση πιστεύει πως το υποβρύχιο σχεδιάζει επίθεση, όμως ένα στέλεχος της CIA έχει διαφορετική γνώμη: θεωρεί ότι ο κυβερνήτης του υποβρυχίου σχεδιάζει να αποτρέψει τον πόλεμο. Ο πράκτορας θα έχει ελάχιστες ώρες στη διάθεσή του για να βρει τον κυβερνήτη και να αποδείξει τη θεωρία του. Πρωταγωνιστούν οι Σον Κόνερι, Αλεκ Μπάλντουιν, Σκοτ Γκλεν, Σαμ Νιλ, Τιμ Κάρι. (ΗΠΑ, 1990, 135′)

HeliosPlus