Ελληνική ταινία

«Μανταλένα» ΣΚΑΪ, 21.00
Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, όμορφη και δυναμική βαρκάρισσα, με πολλά αδέλφια, χάνει τον πατέρα της, πουλάει τη βάρκα της και καταλήγει στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος. (1960, 90′)

Ντοκιµαντέρ

«Aleppo: Notes from the dark»
ΕΡΤ1, 24.00
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει την καθημερινότητα των κατοίκων στο Χαλέπι, οι οποίοι μιλούν για τα όνειρά τους για ελευθερία, για μια κανονική ζωή. Ενας δημοσιογράφος, ένας μικροπωλητής, ένας κληρικός, ένας ηθοποιός, ένας γιατρός και ένας μαγαζάτορας παλεύουν να επιβιώσουν, με τη μαύρη απελπισία να τους κυριεύει, δίπλα στις βόμβες που εκρήγνυνται και ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά. Οι τραυματίες και οι νεκροί καθημερινό θέαμα, η ανθρωπιστική βοήθεια και οι ταραχές στους δρόμους, η θρησκεία τους που είναι η ταυτότητά τους και η παρηγοριά τους. Αυτό το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ αποτελεί μοναδική μαρτυρία, καθώς οι δημιουργοί του κατέγραψαν τη ζωή επί 44 ημέρες στη βομβαρδισμένη, μαρτυρική πόλη. (Πολωνία / Συρία, 2014)

Ξένη ταινία

«Warrior» STAR, 21.00
Ο Τόμι, ο νεότερος γιος ενός πρώην αλκοολικού μποξέρ και λιποτάκτης από τους πεζοναύτες, επιστρέφει στο σπίτι του ύστερα από 14 χρόνια, όμως οι σχέσεις του με τον πατέρα και τον αδελφό του Μπρένταν είναι πλέον διαρρηγμένες. Στην πόλη διοργανώνεται ένας μεγάλος αγώνας πολεμικών τεχνών με έπαθλο 5 εκατ. δολάρια και ο Τόμι, κρύβοντας καλά τα μυστικά του παρελθόντος του, ζητάει από τον πατέρα του να τον προπονήσει. Ο Μπρένταν, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αποφασίζει να λάβει και αυτός μέρος στους αγώνες. Τα δύο αδέλφια θα βρεθούν αντιμέτωπα (Τομ Χάρντι, Τζόελ Εγκερτον). Πυγμαχία και οικογένεια σε ευπρόσωπο δράμα του Γκάβιν Ο’ Κόνορ. Ο Νικ Νόλτε που υποδύεται τον πατέρα των δύο αδελφών προτάθηκε για Οσκαρ Β’ ρόλου. (ΗΠΑ, 2011, 130′)

HeliosPlus