Ενα νέο πρόγραμμα για την αποκατάσταση της παχυσαρκίας παρουσιάστηκε προσφάτως σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο πλαστικός χειρουργός κ. Νεκτάριος Ντουντουλάκης. Ο γιατρός προσέγγισε το πρόβλημα της παχυσαρκίας τόσοιατρικά όσο καικοινωνικά. Αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος, την ψυχολογική επιβάρυνση των παχύσαρκων ασθενών αλλά και τις συνέπειες στην κοινωνική ζωή και στις δραστηριότητές τους.
Στη συνέχεια ανέλυσε το πρόγραμμα«ευμορφία»και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει η πλαστική χειρουργική την παχυσαρκία και το τοπικό πάχος, δίνοντας έμφαση στις νέες αναίμακτες τεχνικές που χρησιμοποιούνται και οι οποίες ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία του ασθενούς.

Παράλληλα μίλησε για την αναγκαιότητα της ψυχολογικής στήριξης των ασθενών σε όλα τα θεραπευτικά στάδια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση ενός ασθενούς ο οποίος είχε υποβληθεί σεκοιλιοπλαστική για την αφαίρεση 25 κιλών λίπους.Αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση όσο και στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε λόγω της παχυσαρκίας. Να σημειωθεί ότι ο ασθενής, λόγω υπερβολικού βάρους, είχε ήδη χάσει τον έναν νεφρό, η αρτηριακή του πίεση ήταν εξαιρετικά υψηλή, το ίδιο και η τιμή του σακχάρου του. Ο ασθενήςπροέτρεψε όλους όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα παχυσαρκίας να τολμήσουν να αλλάξουν τη ζωή τους. Οπως είπε, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο μοιράστηκε δημοσίως την εμπειρία του. Μέσα από την προσωπική του ιστορία θέλει να παρακινήσει και άλλους ανθρώπους να κερδίσουν πίσω τη ζωή τους και τις απλές καθημερινές χαρές που η παχυσαρκία τούς στερεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ