Σας είχαμε υποσχεθεί να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού της Γαλλικής Πρεσβείας για το ελληνικό macaron.
Λοιπόν η Κερκυραία Αγγελική Αγάθου, αναδείχθηκε νικήτρια.

Το macaron της με βάση την συκομαϊδα συγκέντρωσε τις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής. Οι chefs Jean Marie Hoffmann, chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, ο Jean-Louis Kapsalas, ο Ανδρέας Λαγός, Aριστοτέλης Μέγγουλας και οι chefs patissiers Στέλιος Παρλιάρος, Πόπη Χρυσανθίδου, Νικόλας Νικολακόπουλος και Δημήτρης Χρονόπουλος αλλά και το κοινό που δοκίμασε και ψήφισε, επέλεξαν το μακαρόν της Αγγελικής.

Μιλήσαμε μαζί της για να την ρωτήσουμε πως αισθάνθηκε ως νικήτρια του διαγωνισμού: «Είμαι ευτυχισμένη που έζησα αυτήν την εμπειρία. Όχι τόσο για την νίκη αλλά για την εμπειρία και για τους ανθρώπους που γνώρισα (εννοεί τους σεφ).
Τι περιείχε το μακαρόν σας; «Είναι φτιαγμένο από την κερκυραϊκή συκομαίδα. Σύκα λιαστά με μπόλικα μπαχαρικά, μεζές για ούζο κανονικά. Το μακαρόν περιείχε συκομαϊδα, από λιαστά σύκα της Ερεσσού, ούζο μυτηλινιό, κρέμα ξινομυζήθρας και νούμπουλο, το κερκυραϊκό αλλαντικό.» Σύνθετη γεύση γεμάτη φαντασία και ελληνικότητα κέρδισε επαξίως κοινό και κριτές.

Και τώρα; «Τώρα πίσω στη δουλειά, έχουμε ζαχαροπλαστείο στην Κέρκυρα το «cake-boutique», αλλά με περισσότερη όρεξη. Ηταν σπουδαία ενθάρυνση ο διαγωνισμός και τους ευχαριστώ όλους, ιδιαίτερα την Γαλλική Πρεσβεία και τον chef Jean Marie Hoffmann.

Στην δεξίωση που δόθηκε στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας παρευρέθηκε και μίλησε ο πρέσβυς της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy και πλήθος κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τα macarons είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και μεζέδες φτιαγμένους από τα εστιατόρια που παίρνουν μέρος στην εβδομάδα Goût de France.