από metereologos.gr
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
 

Ριζότο φούρνου με κολοκύθα και σπανάκι

Αν θέλετε σερβίρετε με λίγο ωμό ελαιόλαδο
Ριζότο φούρνου με κολοκύθα και σπανάκι
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 φλ. ψίχα κολοκύθας, τριμμένη

2 φλ. ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

1 φλ. ζεστό νερό

αλάτι, πιπέρι

50 γρ. σπανάκι, τα φύλλα  

1-2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε ένα ταψί ή πυρέξ ανακατεύουμε το ρύζι με 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε την κολοκύθα, τον ζωμό λαχανικών, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Φροντίζουμε τα υλικά να έχουν καλυφθεί τελείως με τα υγρά. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί, στερεώνουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ψηθεί για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε, ανακατεύουμε το ριζότο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-30 λεπτά, αν έχουμε χρησιμοποιήσει ρύζι καρολίνα. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει αρμπόριο, θα χρειαστούμε 30-45 λεπτά. Αν δούμε ότι το ρύζι δεν έχει υγρά και δεν είναι ακόμη ψημένο, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό ζωμό ή νερό. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει ψηθεί και έχει χυλώσει.

Βάζουμε το σπανάκι με τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο multi και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια αλοιφή όπως το πέστο.

Βγάζουμε το ριζότο από τον φούρνο, προσθέτουμε το σπανάκι και το φασκόμηλο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε το ριζότο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εύα Στειακάκη, realfamilyfoοd.com





Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.