Η Τέιλορ Σουίφτ είναι η πιο φιλάνθρωπος σταρ σύμφωνα με τον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό «DoSomething».

Η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι μουσικής και ηθοποιός κατέκτησε την κορυφή της ετήσιας λίστας του εν λόγω οργανισμού που αφορά στις διασημότητες με σημαντική φιλανθρωπική δράση.

Η 23χρονη σταρ δώρισε $4 εκατομμύρια -το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ- στο Country Hall of Fame, ενώ παράλληλα είναι η πιο μικρή σε ηλικία διασημότητα που έχει κερδίσει το «Ripple of Hope Award» από το Ίδρυμα Robert F. Kennedy για το φιλανθρωπικό της έργο.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η επίσης νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός Μάιλι Σάιρους -γνωστή από την αμερικάνικη νεανική σειρά Hannah Montana- για την δράση της που αφορά στην προστασία των ζώων, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται «ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη για το 2012» -σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό People- Τσάνινγκ Τέιτουμ, ο οποίος μαζί με την σύζυγό του Ντέινα βοήθησαν σημαντικά στην συγκέντρωση αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων για το Rainforest Foundation.

To top 5 της εν λόγω λίστας συμπληρώνουν η Lady Gaga με το Born This Way Foundation -το οποίο έχει ιδρύσει μαζί με την μητέρα της και στηρίζει τα θύματα του bullying- αλλά και ο 18χρονος ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ με το «Justin Bieber’s Believe Charity Drive», που συγκέντρωσε περισσότερα από $1 εκατομμύριο, ενώ ο ίδιος δώρισε $100.000 για την μόρφωση άστεγων παιδιών.

Στην λίστα με τους πιο φιλάνθρωπους σταρ του 2012 περιλαμβάνονται επίσης οι Πινκ, Σελίνα Γκομέζ,Τζέι Ζ και Μπιγιονσέ, Μπεν Άφλεκ, Έμμα Στόουν και Άντριου Γκάρφιλντ, Ράιαν Σίσκρεστ, Ντέμι Λοβάτο, Κάρι Άντεργουντ, Ολίβια Μουν, Σοφία Βεργκάρα κ.α