Το 2017 αποτελεί το σημαντικότερο σταθμό στην ιστορία της Μάρμαρα Παυλίδης από τη Δράμα καθώς με την εξαγορά της Mermeren στην πΓΔΜ έναντι 72,3 εκατ. ευρώ ισχυροποιεί τη διεθνή της θέση ως leader στον χώρο του λευκού δολομιτικού μαρμάρου μαρμάρου.
Oπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε σημερινή της ενημέρωση προς δημοσιογράφους, η διαχείριση των δύο λευκών μαρμάρων ARISTON (από την ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε.) και SIVEC (από την MERMEREN) θα επιφέρει συνέργειες και αξίες με θετικές συνέπιες στα ήδη καλά αποτελέσματα των εταιρειών.
Σύμφωνα με τη διοίκηση, η στρατηγική της ανάπτυξης μέσω της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, εκτιμάται ότι θα επιφέρουν κατά την τρέχουσα χρήση κύκλο εργασιών της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28 % σε σχέση με το 2016. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2015 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν στα 50 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία εξάγει το 95% της παραγωγής της και μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια στον κόσμο (ο ουρανοξύστης στον αριθμό 280 της Park Avenue στη Νέα Υόρκη, ο ουρανοξύστης Lotus στην Ντόχα του Κατάρ και οι reflection towers στη Σιγκαπούρη) είναι «ντυμένα» με ελληνικά μάρμαρα από τη Δράμα.
Στον τομέα της ενέργειας, η διοίκηση τόνισε πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει τριετές επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης Αιολικών Πάρκων 50MW στη Β. Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.
H εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και σε ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 3 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς με στόχο την βελτίωση της παραγωγικότητας και την ποιοτική αναβάθμιση των τελικών προϊόντων.
Επίσης, έχει αναπτύξει in house τμήμα αξιολόγησης κοιτασμάτων και παράλληλα εξετάζει κάθε δυνατή ευκαιρία που της παρουσιάζεται για εξαγορές –συνεργασίες ομοειδών επιχειρήσεων με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.