Μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ παρείχε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης στην εταιρεία Μύλοι Λούλη ολοκληρώνοντας επιτυχημένα την πρώτη της συναλλαγή στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας.

Στην ομολογιακή έκδοση συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ της εταιρείας Μύλοι Λούλη συμμετείχαν εκτός από την EBRD οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα. Η χρηματοδότηση θα καλύψει κεφάλαια κίνησης και θα αναχρηματοδοτήσει μέρος του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας.
Η κυρία Sabina Dziurman, διευθύντρια της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο, ανέφερε: «Η συναλλαγή δεν είναι μόνο η πρώτη μας επένδυση στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, αλλά είναι μια συναλλαγή που κλείνει ένα πολύ επιτυχημένο πρώτο έτος πλήρους δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα, έχοντας υπογράψει συμφωνίες 800 εκατ. ευρώ ως στιγμής. Θα παραμείνουμε ενεργοί στην Ελλάδα και θα ενισχύσουμε τις προσπάθειες στήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τις εγχώριες τράπεζες και την κινητοποίηση άλλων χρηματοδοτικών πόρων».
Ο κ. Νίκος Λούλης, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Μύλοι Λούλη, σημείωσε: «Η στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας μας πάντοτε ήταν εξωστρεφής. Η εμπλοκή της EBRD αποτελεί αναγνώριση της ισχύος της εταιρείας και των προοπτικών ανάπτυξης».