Στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων αεροδρομίων τοποθετεί το «Ελευθέριος Βενιζέλος» έρευνα της εταιρείας AirHelp για την εφετινή χρονιά, ενώ η Aegean Airlines κατατάσσεται στην έβδομη θέση της κατάταξης των καλύτερων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο –με το υψηλότερο ποσοστό 90%, μάλιστα, από τις 10 πρώτες σε ό,τι αφορά την ακρίβεια των δρομολογίων της (ώρες αναχώρισης και άφιξης).
Μεγάλες εκπλήξεις έχει η εφετινή, έκτη συνεχόμενη έρευνα της AirHelp για τα καλύτερα αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο –την έρευνα δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg. Το Κατάρ κατέκτησε την πρωτιά και στις δύο κατηγορίες, με το διεθνές αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα πρώτο στη λίστα και την Qatar Airways κορυφαία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.
Η AirHelp αξιολογεί συνολικά 141 αεροδρόμια. Μετά το Hamad και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας ακολουθούν το Haneda του Τόκιο, το αεροδρόμιο της Κολωνίας-Βόννης στη Γερμανία και το Changi Airport της Σιγκαπούρης. Αίσθηση προκαλεί το ότι το αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου κατατάσσεται προ-τελευταίο στην 140ή θέση της λίστας, ενώ το Orly του Παρισιού στην 138η θέση. Την 141 καταλαμβάνει το διεθνές αεροδρόμιο Farwaniya του Κουβέιτ.

Στην ουρά Ryanair και easyJet

Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές εταιρείες, μετά την Qatar Airways ακολουθούν η γερμανική Lufthansa, Etihad από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Singapore Airlines στην τέταρτη θέση, η South African Airways στην πέμπτη και η Austrian Airlines στην έκτη. Στην όγδοη, μετά την Aegean, βρίσκεται η αυστραλέζικη Qantas και το Top 10 κλείνουν οι Air Malta και Virgin Atlantic.
Μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η ουρά της λίστας –η εταιρεία ερευνών αξιολογεί 72 συνολικά εταιρείες. Την τελευταία θέση καταλαμβάνει η ισλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους WOW Air. Αλλά στην ουδόλως κολακευτική 69η θέση βρίσκεται η easyJet, ενώ δύο θέσεις υψηλότερα, στην 67η θέση βλέπουμε την ιρλανδική Ryanair. Η Ryanair και η easyJet είναι η πρώτη εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης σε επιβατική κίνηση, ενώ η easyJet είναι η δεύτερη.