Η προσφορά της Vodafone ήταν καλύτερη από αυτή της Wind και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου θα πωλήσει στη Vodafone το 100% της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Cyta Hellas.
H επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ανακοινώνει ότι τα Διοικητικά Συμβούλια της ΑΡΧΗΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ και της θυγατρικής της εταιρείας DIGIMED COMMUNICATIONS LTD (Πωλητές), στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξαν, ανακήρυξαν την Πέμπτη 18/1/2018 την εταιρεία VODAFONE – PANAFON HELLENIC TELECOMMUNICATIONS S.A. ως προτιμώμενο πλειοδότη (Preferred Bidder) για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας CYTA HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.
Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (Ελλάδα) ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος) ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι των Πωλητών κατά την εν λόγω συναλλαγή».
Σύμφωνα με πληροροφορίες το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 120 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την κάλυψη του εσωτερικού δανεισμού που είχε χορηγήσει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου στην Cyta, πληρωμή προμηθευτών αλλά και equity. Η Cyta Hellas έχει περίπου 300.000 συνδρομητές στη χώρα μας.