Στην τελική ευθεία μπαίνει η επένδυση 120 εκατ. ευρώ για την ανέγερση πολυτελών τουριστικών κατοικιών στον Σκορπιό μετά και την έγκριση του project από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.
Το έργο που εγκρίθηκε και εμπίπτει στον τομέα του τουρισμού πολυτελείας προβλέπει την ήπια ανάπτυξηVIPclub με 20-22τουριστικές κατοικίες,γιατην προσέλκυση και φιλοξενία επισκεπτών υψηλού επιπέδου.Την υλοποίηση της επένδυσης στο νησί του Ωνάση προωθεί η εταιρεία Μυκήναι ΑΕ, ενώ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας κ. Δ. Παπαδημητρίου έρχεται να επιβεβαιώσει ότι «το επενδυτικό κλίμα στη χώρα έχει αλλάξει».
Οι πρώτες εργασίες για την υλοποίηση της επένδυσης από τον ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αναμένεται να ξεκινήσουν με το νέο έτος. Το περασμένο διάστημα ο Ριμπολόβλεφ είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως ενώ είχε καταθέσει φάκελο με όλα τα στοιχεία που απαιτούνταν προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής και αναπαλαίωσης των κατοικιών στον Σκορπιό η υπόθεση είχε «κολλήσει».
To σχέδιο του ρώσου κροίσου, εκτός από τις κατοικίες, που θα είναι εμβαδού 500 έως 1.200 τ.μ. η καθεμία, περιλαμβάνει συνοδευτικές εγκαταστάσεις, όπως spa, προπονητικό κέντρο ιππασίας, μαρίνα και εστιατόρια.
Η οικογένεια Ριμπολόφλεβ, εκτός από τη δομημένη από τον Αριστοτέλη Ωνάση επιφάνεια, σκοπεύει να εκμεταλλευθεί επιπλέον 16.000 τ.μ. από τα 20.000 τ.μ. που επιτρέπουν οι όροι δόμησης.
Σήμερα οι στεγασμένοι χώροι καταλαμβάνουν επιφάνεια περίπου 4.000 τ.μ. Ο Σκορπιός εμπίπτει σε ειδικό καθεστώς προστασίας, αφού ολόκληρη η ζώνη στην οποία ανήκει έχει χαρακτηριστεί Natura και δεν μπορεί να χτιστεί πάνω από το 5% του νησιού.
Βάσει των σχεδίων, η περιοχή όπου βρίσκονται οι τάφοι της οικογένειας Ωνάση και το μικρό εκκλησάκι στο οποίο τελέστηκε ο γάμος του Αριστοτέλη Ωνάση με την Τζάκι θα μείνουν ανέγγιχτοι. Αλλωστε αυτό ορίζει και το ιδιωτικό συμφωνητικό που έχει υπογραφεί με την Αθηνά Ωνάση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ