από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Μετά το Πάσχα το Eurogroup για την αξιολόγηση - Παραμένει την Μ. Τετάρτη στην Αθήνα το κουαρτέτο

Αποχωρούν σταδιακά τα τεχνικά κλιμάκια
Μετά το Πάσχα το Eurogroup για την αξιολόγηση - Παραμένει την Μ. Τετάρτη στην Αθήνα το κουαρτέτο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Παραμένουν την Μ. Τετάρτη οι επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα τυπικά για να διαβουλευθούν μεταξύ τους σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος. Ωστόσο δεν αποκλείεται συνάντηση έκπληξη των επικεφαλής των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Να σημειωθεί ότι εχθές Μ. Τρίτη ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Εurogroup για την Ελλάδα την Μ. Πέμπτη. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος, σημείωσε.


Το βράδυ της Μ. Τρίτης πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των μελών του κουαρτέτου στην Aθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για να αποφασιστεί αν επαρκούν οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Eurogroup της Μ. Πέμπτης. Πιθανόν στην τηλεδιάσκεψη να πήραν και άλλοι υπουργοί Οικονομικών για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων.Κυβέρνηση-κουαρτέτο: Ξαφνική διακοπή των διαπραγματεύσεων στο Χίλτον το απόγευμα της Μ. Τρίτης

Πριν τις 17:00 το απόγευμα της Μ. Τρίτης ξεκίνησε η συνάντηση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου για την νομική μορφή των προληπτικών μέτρων.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όμως διακόπησαν ξαφνικά οι συζητήσεις για να ενημερώσουν οι Θεσμοί τους προϊσταμένους τους Λαγκάρντ, Ντράγκι, Μοσκοβισί.

Αντικείμενο της συνομιλίας θα είναι σύμφωνα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο οι προτάσεις της κυβέρνησης για τον αυτόματο μηχανισμό. Ωστόσο η πλευρά των δανειστών και κυρίως το ΔΝΤ ζητούν συγκεκριμένα μέτρα δημιουργώντας πρόβλημα στις συνομιλίες.

Ο κ. Τσακαλώτος ήταν από τις 17:30 το απόγευμα στις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ευρωπαίους ομολόγους του και περιμένει την απάντηση των θεσμών.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν περιμένει σύμφωνα με δήλωσή του τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων την Μ. Τρίτη, οι οποίες ίσως συνεχιστούν την Μ. Τετάρτη.

Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το αν πραγματοποιηθεί το Eurogroup της Πέμπτης απέφυγε να απαντήσει θετικά.

Ενδεχομένως την Μ. Τετάρτη να υπάρξει νέα συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά από τις σημερινές διαπραγματεύσεις διάρκειας περίπου μισής ώρας. Όπως είπε ο υπουργός, τη διακοπή ζήτησαν οι επικεφαλής των κλιμακίων, προκειμένου να διαβουλευτούν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.

Ερωτηθείς δε σχετικά, ανέφερε ότι ακόμη δεν είναι δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μεγάλη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Bloomberg αν οι ελληνικές αρχές επιτύχουν συμφωνία με τους θεσμούς επί πακέτου μεταρρυθμιστικών μέτρων και εφαρμογής μέτρων έκτακτης ανάγκης, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup στις 28 Απριλίου, αναφέρει σε επιστολή του στο ολλανδικό Κοινοβούλιο ο Γ.Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε, επίσης, ότι η ελληνική πλευρά δεν θα δεχθεί να περιληφθούν συγκεκριμένα μέτρα στο πακέτο των «προληπτικών» παρεμβάσεων ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Επισήμανε πως «αυτήν την πρόταση την έχουμε απορρίψει», χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει να υπάρξει εμμονή από το ΔΝΤ στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε ένας «μηχανισμός δέσμευσης» της Ελλάδας για τη λήψη των πρόσθετων μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ εάν υπάρξουν αποκλίσεις ως προς τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Σημειώνεται ότι, στη συγκεκριμένη συζήτηση μετείχαν τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, όσο και ο διευθυντής του γραφείου τού πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόσθετη εγγύηση που ζητούν οι δανειστές

Οπως είχε δημοσιεύσει το Βήμα την Κυριακή 24 Απριλίου η κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόσθεση εγγύηση που ζητούσαν οι δανειστές με αυτόματα μέτρα για να κλείσει η συμφωνία.

Η πρόταση προβλέπει ότι θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει ότι την άνοιξη του 2017 και την άνοιξη του 2018, με το που θα δημοσιεύονται τα τελικά στοιχεία για την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος του προηγούμενου έτους από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αλλά και την Eurostat, o υπουργός Οικονομικών θα προχωρεί σε αυτόματη περικοπή των δημοσίων δαπανών σε περίπτωση αποκλίσεων έναντι των στόχων (1,75% πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018) μετά από εισήγηση του ανεξάρτητου Συμβουλίου Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Η διάταξη θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις ακόμη και για τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία της ελληνικής πλευράς.

Προκειμένου να μην δεσμευτεί η ελληνική πλευρά ότι τα μέτρα θα προέρχονται αποκλειστικά από το σκέλος των δαπανών –κάτι που παραπέμπει ευθέως σε μειώσεις μισθών στο δημόσιο αλλά και συντάξεων- η ίδια διάταξη προτείνεται να εξουσιοδοτεί τον υπουργό Οικονομικών να προτείνει ισοδύναμα μέτρα και από το σκέλος των εσόδων (δηλαδή επιβολή πρόσθετων φόρων).

Προβληματισμός επικρατούσε στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς τα στελέχη του κουαρτέτου υιοθέτησαν πλήρως την απαίτηση του ΔΝΤ και ζήτησαν συγκεκριμένα επιπλέον μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ και όχι γενικές διατυπώσεις όπως προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τους δανειστές. Απαιτούν λίστα μέτρων με μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων και συντάξεων.

Οι επόμενες ώρες ως το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης θα κρίνουν αν υπάρχει πιθανότητα συμβιβασμού για το περιεχόμενο και τη νομική μορφή του έξτρα πακέτου έτσι ώστε να κλειδώσει το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης που θα μπορούσε να συζητήσει την έναρξη των διαδικασιών για την  αναμόρφωση των χαρακτηριστικών εξυπηρέτησης (reprofiling) του ελληνικού χρέους.

Έσβησαν τις κόκκινες γραμμές για δάνεια - αφορολόγητο

Παρά τη διαφωνία για το έξτρα πακέτο την Δευτέρα έκλεισε, μετά από τέσσερις μήνες διαβουλεύσεων, το πακέτο των 5,4 δισ ευρώ που βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων από τις αρχές Ιανουαρίου.

Συμβιβασμός επιτεύχθηκε και στα κόκκινα δάνεια και στο θέμα του αφορολόγητου μέσω νέας μείωσης.

Το ντιλ οδηγεί στο σφυρί όλα τα δάνεια από την Πρωτοχρονιά του 2018. Ο συμβιβασμός προβλέπει τυπικώς παράταση 18 μηνών για την πώληση κόκκινων δανείων στα funds, αντί για 3 χρόνια που ζητούσε η κυβέρνηση.  Ωστόσο πρόκειται επί της ουσίας για ένα χρόνο παράτασης, εφόσον θα πωλούνται από 1.1.2018 και όχι από 1.1.2017 που δέχονταν οι δανειστές καθώς σε κάθε περίπτωση το σύστημα δεν θα μπορούσε τεχνικά να είναι έτοιμο πριν τις αρχές του 2017.

Το αφορολόγητο υποχώρησε κάτω από την τελευταία κόκκινη γραμμή των 9.090 ευρώ τελικά στα 8.900 ευρώ, ποσό που θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Το «τρικ» που βρήκαν οι δυο πλευρές προβλέπει ότι ένας μισθωτός με δύο ανήλικα παιδιά θα δικαιούται παραπάνω από 8.900 όπου υποχώρησε η βάση, ώστε να δικαιούται το αφορολόγητο των 9.090 ευρώ που προβλέπει το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή και να μην εκτεθεί πολιτικά Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν καταθέτει νομοσχέδιο με αφορολόγητο κάτω από 9.100 ευρώ.

Ξαφνικά σαρώνουν τα διαθέσιμα

Σε μία κίνηση που περνάει επικοινωνιακά το μήνυμα της επείγουσας κατάστασης η κυβέρνηση σαρώνει συντονισμένα τα διαθέσιμα των νοσοκομείων, της Βουλής και προσεχώς του ΕΟΠΥΥ δημιουργώντας κλίμα που θυμίζει το περσινό καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το στενό κυβερνητικό κύκλο, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποια είναι τα πραγματικά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου αυτή τη στιγμή και κατά πόσο πέρα από το ορόσημο της 20ης Ιουλίου (λήγουν ομόλογα της ΕΚΤ ύψους 2,3 δισ. ευρώ) υπάρχει πρόβλημα και τον Μάιο σε συνδυασμό με την πορεία των εσόδων που εμφανίζουν κάμψη.

Ορισμένοι κύκλοι συνδέουν τις ξαφνικές αυτές κινήσεις που έλαβαν αμέσως δημοσιότητα με την (λογική) σκέψη ότι είναι ανάγκη να πειστούν οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα.

Ντάισελμπλουμ: Τη Μ.Τετάρτη θα ληφθεί η απόφαση για έκτακτο Eurogroup

Η απόφαση για το εάν θα συγκληθεί ή όχι έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί αύριο, Μ.Τετάρτη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα.

«Έχει επιτευχθεί συμφωνία κατά 95% αναφορικά με το κανονικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Αφορούν σε μία σειρά μεγάλων μεταρρυθμίσεων που θα επαναφέρουν σε τροχιά τον προϋπολογισμό, όπως μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε για αυτά», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στo ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ.

«Είπαμε επίσης, ότι επειδή υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες και επειδή το ΔΝΤ είναι πιο απαισιόδοξο για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ότι πρέπει να έχουμε ένα πακέτο προληπτικών μέτρων. Εργαζόμαστε σε αυτό τώρα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όταν και τα δύο μέρη ολοκληρωθούν τότε μπορεί να γίνει η συζήτηση για το χρέος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι αύριο θα ληφθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή ενός νέου Eurogroup και πρόσθεσε ότι «πιθανώς θα γίνει το Eurogroup την Πέμπτη για να ολοκληρωθούν κατά το δυνατόν οι διαδικασίες».

Τι αναφέρει η κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο

«Η διαπραγμάτευση έχει κλείσει ως προς τα μέτρα 3% του ΑΕΠ που προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, με στόχο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Τα μέτρα 3% του ΑΕΠ αντιστοιχούν σε 5,4 δις. Από τα μέτρα αυτά έχουν υλοποιηθεί ήδη μέτρα που αντιστοιχούν σε 2.8 δις. Τα υπόλοιπα μέτρα, ύψους 2.6 δις θα ληφθούν στο διάστημα των επόμενων 2.5 ετών, με μέση ετήσια επιβάρυνση 1.1 δις.

Η ελληνική πλευρά έχει κατοχυρώσει όλε τις κόκκινες γραμμές που έθεσε σε αυτή την φάση της διαπραγμάτευσης και αφορούν την προστασία των συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας, το αφορολόγητο και την προστασία των πιο χαμηλότερων στρωμάτων στην ασφαλιστική και την φορολογική μεταρρύθμιση.    

Το ΔΝΤ, παραβλέποντας τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, αμφισβητεί ότι με τα μέτρα αυτά είναι εφικτός ο στόχος για πλεόνασμα 3.5% στο 2018. Το ζήτημα αυτό, αποτελεί στοιχείο διαφωνίας ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, το πρόσφατο Eurogroup ζήτησε να υπάρξει η δυνατότητα κάλυψης ενδεχόμενων αποκλίσεων από τους στόχους, με τρόπο που θα είναι α) αυτόματος, β) αξιόπιστος, γ) αντικειμενικός και δ) θεσμοθετημένος.

ΤΟ ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος.      

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα. Οι νόμοι που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν άμεση εφαρμογή και η ισχύς τους παύει μόνο με άλλον νόμο. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις.   

Η Ελλάδα έχει αντιπροτείνει την θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών, που θα ενεργοποιείται σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους. Ο μηχανισμός αυτός καλύπτει πλήρως τις τέσσερεις παραπάνω προϋποθέσεις που έθεσε το Eurogroup.

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι σε εξέλιξη».Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώσεις μισθών και συντάξεων 8% φέρνει ο αυτόματος κόφτης δαπανών 
Τι αναφέρει η κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο 
Ντάισελμπλουμ: Tην επόμενη ή μεθεπόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Eurogroup 
Καψώνι Σόιμπλε στο Eurogroup: Σπάει στα δύο την υποδόση - Εγκρίθηκε η εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ 
 
 
σχόλια (18)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Στηθηκε λοιπον η προαναγγελθεισα κριση. | 27/04/2016 04:00
  Ποπ κορν, πιτσες μπυριτσες στο μπαλκονι και ο Μπογδανος να παπαρολογει με τους Συριζαιους να υποσχονται παραδεισους με ουρι και ρυζι αρκει να ξανα-ματα μαρτυρησουμε μπροστα απο κλειστες τραπεζες ζωσμενοι με ομολογα Ελληνικου δημοσιου Χοροι στο Συνταγμα, θρηνοι και κοπετοι στις εφοριες. Λαφαζανηδες ροβολανε με σκεπαρνια και αξινες σε σπηλιες που ειναι θαμμενες λιρες απο τον πολεμο. Στο τελος γινονται εκλογες που οι μισοι βαριουνται να πανε να ψηφισουν Την επομενη μερα εχουμε ξανασωθει για αλλα πεντε λεπτα Η και οχι Οτι και να γινει παντως, ολο και καποιος Μπαλτας θα μεινει για να μας θυμιζει πως ειμαστε ο πιο μαγκας τσιφτης και καραμπουζουκλης λαος της υφηλιου. Ζητω μας και "γκαλο γκουραγκιο"
  Λεω εγω ο ασχετος...
  απάντηση153
   
   
   
  Την Ελληνικη εξοδο απο το Ευρω... | 27/04/2016 00:44
  ...πρεπη να το φοβουντε στην ουσια ποιο πολλη οι δανιστες μας, παρα εμεις. Γιατι οταν θα σκαση η παγκοσμια φουσκα.... θα τρεχουν και δεν θα προλαβενουν. Οι τιποτενιοι του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν κανουν τιποτα αλλο απο την ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, οπως λεμε η αριστερη και η δεξεια τσεπη των ταπεζιτων. Αρκη τα αφεντικα τους να μας κλεβουν και να περνουν καλα. Ποτε θα μαθομε να ψυφηζομε? Το καλοκαιρη μετα το ναι και το ΟΧΙ, μας ειπαι θα μας φερη το 3ο μνημονειο και εμεις σαν ζωα πηγαμε και τους ψυφησαμε, τωρα παμε για το 4ο!!!! Μηπως ονειρευετε να μας το φυρμαρη αυτο ο Κουλης? αφου θα εχει υπογραψη ο Αλεκουτσος!!!
  A.M...
  απάντηση212
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μέχρι τωρα... | 27/04/2016 00:34
  Οι 15 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εχουν κοστίσει στην εθνική οικονομία πάνω απο 100 δις. 43 δις εκροή καταθέσεων στο πρώτο 6μηνο του 2015 λόγω πολιτικοοικονομικής αβεβαιότητας, οι οποίες οδήγησαν με την σειρά τους στα capital controls και στην ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης που είχε σαν αποτέλεσμα την εξαέρωση των 25δις που είχε βάλει το ελληνικό δημόσιο για την προηγούμενη ανακεφαλαιοποίηση. 6 με 7 μονάδες αύξηση του ΑΕΠ που ήταν σχεδόν σίγουρες για τα έτη 2015 και 2016, δηλαδή γύρω στα 12 με 13 δις. Αν προσθέσουμε και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου γύρω στα 15 δις καθώς και μνημόνιο-κάβα πιάσαμε 100σταρι. Οι 7 πληγές του Φαραώ θα μοιάζουν με κρυολόγημα μπροστά στη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ.
  Οξαποδω
  απάντηση163
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  NYKTA | 26/04/2016 22:56
  IDOY O NYMFIOS ERXETAI EN TO MESO THS NYKTOS ALLHLOYIA,
  andreas
  απάντηση41
   
   
  Επιτέλους οι ξένοι τι ζητάνε; | 26/04/2016 20:19
  Εντάξει η ελληνική κυβέρνηση είναι έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα, είναι χάλια, είναι αναξιόπιστη και ότι άλλο θέλει να πει κανείς. Οι ξένοι όμως, δηλαδή οι δανειστές τι ακριβώς επιδιώκουν; Να πέσει η κυβέρνηση και να βγει π.χ. ο Μητσοτάκης: ούτε κατά διάνοια. Δεν είναι τόσο απλοικό. Να καταστρέψουν τη χώρα; Είναι μια ερώτηση που δύσκολα μπορεί να απαντηθεί από κάποιον. Και υπάρχουν και οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης......
  Βαγγέλης
  απάντηση210
   
   
  Σύντροφοι (και ... Συντρόφισσες), | 26/04/2016 19:43
  Αλήθεια, κάτι είχατε γαυγίσει για Κόκκινες Γραμμές, τι έγιναν, που τις χώσατε ; Μπουρδολόγοιοιοιοιοιοιοιοιοι....
  Hajduk
  απάντηση131
   
   
  Ο Γολγοθάς συνεχίζεται! | 26/04/2016 15:17
  Τι άλλο θέλουν οι φίλοι μας,αφού τα πήραν όλα; Η σάρωση των διαθεσίμων τι σας θυμίζει,αν και είναι ακόμα νωρίς;Θεέ μου,όχι άλλο καλοκαιρι του 2015! Ας ελπίσουμε η εβδομάδα των παθών να τελειώσει τη Μ.Πέμπτη και από τις 3 του Μάη να αρχίσουμε μια νέα σελίδα,όπως διατείνονται τα οικονομικά μεγαθήρια αυτής της μαθητευόμενης κυβέρνησης! Τελικά καμία κόκκινη γραμμή από την πλευρά της κυβέρνησης δεν τηρήθηκε! Περαστικά μας!
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση785
   
   
  Το είδαμαν το εργον σας!! | 26/04/2016 15:14
  Πνιγόμαστε! Βοήθεια! ΟΙ κακοί ξένοι! ΟΙ άτιμοι δανειστές! Τελευταία στιγμή! Άρπα κόλλα! Ό,τι λάχει! Τρια πουλάκια κάθουνταν! Το είδαμαν πολλές φορές τον εργάκι σας, εκεί στην παλαβή αριστερά! Πάντως ένα μεγάλο ευχαριστώ στον "σοφό" λαο που μας τους έφερε! Πρώτη και τελευταία φορά φασιστερά!Τέρμα!
  Αρκεί που πέφτει η μίζα!
  απάντηση1017
   
   
  Τα συμφεροντα του ο κ. Τσακαλωτος | 26/04/2016 14:45
  Δηλαδη ο k Τσακαλωτος ζητα εξουσιοδοτηση ΝΑ ΜΗ ΘΙΧΤΟΥΝΕ οι μισθοι δημοσιων υπαλληλων (οι κομματικοι πελατες του) αλλα να προτείνει ισοδύναμα μέτρα από το σκέλος των εσόδων δηλαδή επιβολή πρόσθετων φόρων στους πολιτες αγριως και αεναως. Προκειται για τα προσταευτικα μετρα της πολιτικης πελατειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ειναι η κακιστη συνεχεια της πολιτικης 'Φορολογησε τον πολιτη και σπαταλησε τα στο συμφερον σου' διοτι θα επανεκλεγεις. Δεν εχει κανενα ενδιαφερον να προσελκυσει επενδυσεις μονον επενδυει στο μελλον του!
  Αντι
  απάντηση956
   
   
  κόκκινα δάνεια στο σφυρί | 26/04/2016 13:49
  Δυστυχως οι ελπιδες που καλλιεργουσε ο Τσιπρας ηταν ματαιες. Λυπαμαι τις οικογενειες. Στην Ευρωπη οποια κατοικια ακομη ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ειναι σε παντελη αδυναμια πληρωμης ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ και πωλειται στο σφυρι (AUCTION) που ειναι δια νομου δημοσιος. Μερικοι ξεφευγουνε με το επιτοκιο μονο αλλα πολλοι ουτε αυτο δεν εχουνε. Η τιμη πωλησης συνηθως ειναι μεγαλυτερη του δανειου. Η τραπεζα παντα ιδιωτικη εχει συμβολαιο με τον δανειζομενο το οποιον δεν ακυρωνεται με νομοθεσια και οι πολιτικοι δεν μπορουνε να κανουνε τιποτες. Στην Ελλαδα αν και οι τραπεζες ειναι υπο κτατικο ελεγχο παλι η κυβερνηση δεν εχει τη δυναμη να αλλαξει τιποτεσ. Ειτε κρατικη ειτε ιδιωτικη η τραπεζα λοιπον το ιδιο αποτελεσμα.
  Αντι
  απάντηση652
   
   
  Απουσια ορθολογισμου | 26/04/2016 13:13
  Με τετοια ανορθολγικα μετρα που καμουνε την ασφαληση συνταξης και υγειας πλεον επισφαλη και με κινδυνο να τα χασουνε ΟΛΑ ΟΣΑ επενδυσανε σε εισφορες με 40 ετη εργασιας ΚΑΝΕΙΣ δεν προσελκυεται να εργαστει να στησει οικογενεια και να δημιουργησει σπιτικο. Οι λοιπες χωρες της Ευρωπης εχουνε ασφαλη συστηματα συνταξης και κοινωνικης ασφαλησης και προσελκυουνε τους νεους.
  Αντι
  απάντηση513
   
   
  ξεφτιλα | 26/04/2016 13:09
  προτείνω να κοροηδευουμε τους δανειστες με "δημιουργικη...ασαφεια. Είναι κουτόφραγκοι δεν καταλαβαινουν!! αει να χαθειτε γελοίοι ανίκανοι εγκληματιες. Σας περιμενει εκτος από την λαικη οργη και το αιωνιο αναθεμα της πατριδας που την ριμαξατε.Ας σας χαιρονται αυτοι που σας εξελεξαν να τους εκπροσωπείτε. Τα ψωμια σας είναι λιγα-ελπιζω.
  αηδιασμενος
  απάντηση856
   
   
   
  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! | 26/04/2016 11:34
  Τέλος στη διαπραγμάτευση. Να ΦΥΓΟΥΝ οι δανειστές και τα λεφτά τους.
  Πέτρος
  απάντηση889
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  προς όσους Έλληνες διαμαρτύρονται για την οικονομική κατάσταση | 26/04/2016 11:34
  Γιατί διαμαρτύρεστε, γιατί αγανακτείτε; Εσείς δεν τους ψηφίζετε, εσείς δεν τους υμνείτε; Αφού λοιπόν γουστάρετε τον καπιταλισμό, στη μάπα τώρα φάτε τον και βγάλτε το σκασμό!
  Κώστας Τατζίδης
  απάντηση873