Την εκκίνηση υπερατλαντικών πτήσεων που θα συνδέουν την Ελλάδα με τη Βόρεια Αμερική ανακοίνωσε την Τετάρτη από την Αθήνα η διοίκηση της Sky Greece Airlines.
Ειδικότερα, η εταιρεία ξεκινά στις 24 Μαΐου την πτήση Αθήνα – Τορόντο – Μόντρεαλ, ενώ στις18 Ιουνίου το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βουδαπέστη – Τορόντο. Επίσης, στις 19 Ιουνίου ξεκινά το δρομολόγιο Αθήνα – Νέα Υόρκη και στις26 Ιουνίου το Αθήνα – Ζάγκρεμπ – Τορόντο.
Στόχος της εταιρείας είναι να έχει τρεις πτήσεις την εβδομάδα τη θερινή περίοδο, ενώ τη χειμερινή θα διατηρεί δύο συχνότητες στην πτήση Αθήνα – Νέα Υόρκη και από μία στα δρομολόγια Αθήνα – Τορόντο και Θεσσαλονίκη Τορόντο.
Η εταιρεία διαθέτει ένα ιδιόκτητο Boeing 767-300 ER («Ταξιάρχης») και έχει μισθώσει ένα Airbus A340-300 («Άγιος Δημήτριος»). Παράλληλα, έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία με τη βουλγαρική αεροπορική εταιρεία ΒΗ Air, η οποία διαθέτει έξι αεροσκάφη τα οποία κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου.
Στους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας, όπως σημείωσε ο εμπορικός διευθυντής της κ. Βασίλης Αλεφάντης, είναι η σύνδεση της Ελλάδας με Σικάγο, Βοστώνη και Νότια Αφρική, ενώ στο εσωτερικό διερευνάται η Κρήτη και η Καλαμάτα.
Στις πτήσεις προς Νέα Υόρκη που θα εκτελούνται με το Airbus A340-300 θα δίδονται iPad για την ψυχαγωγία των επιβατών. Στις πτήσεις προς Καναδά που θα εκτελούνται με το Boeing 767-300 θα υπάρχει προεγκατεστημένο σύστημα διασκέδασης.
Στην εταιρεία εργάζονται αρκετά στελέχη της πρώην κρατικής Ολυμπιακής, πρωτίστως χειριστές αεροσκαφών.
Σημειωτέον ότι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τορόντο θα έχει ενδιάμεσο σταθμό τη Βουδαπέστη όπου θα γίνεται στάση για 45 λεπτά για ανεφοδιασμό καυσίμων, καθώς ο αεροδιάδρομος του «Μακεδονία» δεν επιτρέπει ακόμη την απογείωση τετρακινητήριου αεροσκάφους με πλήρη καύσιμα.
Ο προϋπολογισμός για το 2015 είναι 45 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας.
Η εταιρεία έχει έδρα στο Μαρκόπουλο Αττικής και γραφεία στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και στη Νέα Υόρκη. Απασχολεί 150 άτομα, εκ των οποίων τα 100 στην Ελλάδα, και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε 60 ακόμη προσλήψεις σε προσωπικό καμπίνας.
Η εταιρεία ανήκει κατά 40% στην καναδική Air Hellas Holding και κατά 60% σε ομογενείς, όπως ο πρόεδρός της, πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής, οι κκ. Κεν Σταθάκης, Βασίλης ΑλεφαντήςκαιΠαναγιώτης Χειλάκος, αλλά και άλλοι μέτοχοι.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας, «είμαστε η μόνη ομάδα ομογενών που ήρθε να επενδύσει στην Ελλάδα». «Η SkyGreece αποτελεί το όχημα της ελληνικής φιλοξενίας, της ελληνικής παράδοσης, της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής σημαίας» τόνισε.