Τη σύμβαση για το Τμήμα 2 του έργου Αυτοκινητόδρομος Σέμπες – Τούρντα στη Ρουμανία, υπέγραψε η ΑΚΤΩΡ, θυγατρική της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ως leader της σύμπραξης AKTOR S.A.-EUROCONSTRUCT TRADING’98 SRL, (με ποσοστό συμμετοχής 51%).

Η σύμβαση χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (85%) και το Ρουμανικό Δημόσιο (15%), μέσω του Τομεακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μεταφορές». Το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 122 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου είναι: μήκος 24,25 χιλιόμετρα, δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση, ένα Κέντρο Συντήρησης και Παρακολούθησης, ένας ανισόπεδος κόμβος, δώδεκα οδογέφυρες, εννέα άνω διαβάσεις και επτά κάτω διαβάσεις.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 22 μήνες (4 μήνες μελέτης 18 μήνες κατασκευής) και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2016.

Με το έργο αυτό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενισχύεται περαιτέρω η παρουσία της ΑΚΤΩΡ στα Βαλκάνια και ενδυναμώνεται η στρατηγική της επιλογή να αναδειχθεί σε μια διεθνούς κύρους κατασκευαστική δύναμη.