Τη διαφωνία του για το σχεδιασμό με τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών και ο εκκαθαριστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας εξέφρασε σήμερα Τρίτη με ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΛΒΟ και υπογραμμίζεται πως επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης και η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει.

Σύμφωνα με το κόμμα της συγκυβέρνησης η διαδικασία μεταβίβασης της ΕΛΒΟ πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε αυτή και στην βάση αυτή ζητείται η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, ώστε να μην προχωρήσουν αυτοί οι «απαράδεκτοι» σχεδιασμοί.

«Το ΠαΣοΚ δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, παρενέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα- αποφασιστικά για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της. Αυτό προτίθεται να πράξει και τώρα», τονίζεται χαρακτηριστικώς στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται πως η ΕΛΒΟ συνεργάζεται με μεγάλους οίκους διεθνούς παραγωγής, είναι πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο Δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά, κλπ..