Εξάγει το 80% της παραγωγής της με μεγάλη διασπορά σε επίπεδο τόσο εφαρμογών όσο και γεωγραφικών περιοχών, με αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάζει ευημερία ακόμη και την περίοδο της κρίσης. Πρόκειται για την ελληνική εταιρεία Alfabetaroto ABEE, η οποία δραστηριοποιείται περί τα 50 χρόνια στην παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας και εμφάνισε το 2013 παραγωγή 10.600 τόνων από 9.800 τόνους το 2012, πωλήσεις 42 εκατ. ευρώ από 40 εκατ. ευρώ, ενώ αύξησε τις θέσεις εργασίας σε 185 από 180 το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χρ. Αργυρόπουλο, «η σύγχρονη παραγωγική βάση σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό οδήγησαν την εταιρεία σε διακρίσεις για την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων αλλά και των υπηρεσιών που τα συνοδεύουν». Σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας της εταιρείας, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η ευελιξία που της επιτρέπει να προσαρμόζει τη λειτουργία των δομών της στις ανάγκες των πελατών της.
Δύο μονάδες παραγωγής


Η εταιρεία Alfabetaroto έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1960. Τότε οι αδελφοί Αργυρόπουλοι, Ιωάννης και Χαράλαμπος, συνέστησαν στην Αθήνα μία εταιρεία με κύρια δραστηριότητά της την επεξεργασία και εμπορία σακουλών χάρτου με την ονομασία AlfaRoto. Σήμερα διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής, μία στην Αθήνα και τη δεύτερη, που είναι και η κεντρική, στην Κομοτηνή. To 80% των παραγόμενων προϊόντων απευθύνεται σε βιομηχανίες τροφίμων για τη συσκευασία σνακ, σοκολατών, ζαχαρωδών προϊόντων, αρτοποιημάτων, λαχανικών νωπών και κατεψυγμένων, κρεάτων και πουλερικών νωπών και κατεψυγμένων, παγωτών, ρυζιών, οσπρίων, ξηρών καρπών κ.ά., και το υπόλοιπο ποσοστό επιμερίζεται σε συσκευασίες για απορρυπαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, είδη σπιτιού, καλλυντικά, αγροτοχημικά, αναψυκτικά κ.ά.
Οσον αφορά τη δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό, οι αγορές στις οποίες έχει επικεντρωθεί είναι αυτές της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης, με τη Γαλλία να αποτελεί τον Νο 1 προορισμό και να ακολουθούν η Γερμανία και η Αγγλία.
Προς επέκταση των εργασιών


Η επιτυχία αυτή, όπως επεσήμανε ο κ. Χρ. Αργυρόπουλος, «έλκυσε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας σε ποσοστό 67% του πιο ταχέως αναπτυσσόμενου ομίλου στον χώρο των υλικών συσκευασίας στην Ευρώπη, Schur Flexibles Group. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι, οικογένεια Αργυρόπουλου, διατηρούν το 33% των μετοχών. Με τη συμμετοχή του στην Alfabetaroto ο όμιλος προσβλέπει στην περαιτέρω επέκταση των εργασιών του».
Στα άμεσα σχέδια του ομίλου είναι η ενδυνάμωση της παραγωγικής βάσης με την προσθήκη τουλάχιστον δύο ακόμη εκτυπωτικών βαθυτυπικών μηχανών με τις αντίστοιχες λαμιναριστικές και κοπτικές μηχανές, με στόχο να γίνει η Alfabetaroto το κέντρο της βαθυτυπίας του ομίλου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ