Το αλαλούμ με την άφιξη ή όχι της τρόικας έλαβε τέλος την Κυριακή, αφού έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρείς της τρόικα επιβεβαίωσαν την επιστροφή τους στην Αθήνα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα κ. Πάνος Καρβούνης είχε αναφέρει στο «tovima.gr» ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ματίας Μορς θα έλθει μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής πληροφορίες από την Ουάσιγκτον ανέφεραν ότι θα έλθει στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Το σκηνικό πριν τις τελευταίες εξελίξεις

Ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Όλι Ρεν, ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν στην Αθήνα οι τεχνικές συζητήσεις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε συγκεκριμένα: «Οι τεχνικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα. Αναμένουμε μια πλήρη διαπραγματευτική ομάδα για να επιστρέψει στην Αθήνα τον Ιανουάριο, αφού οι αρχές έχουν σημειώσει περαιτέρω πρόοδο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».