H SAS είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία λογισμικού στον κόσμο και θεωρείται εδώ και 37 χρόνια ηγέτιδα στον χώρο των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών Business Analytics και Business Intelligence. Oι λύσεις της εταιρείας επιτρέπουν την ταχύτατη ανάλυση τεράστιων όγκων διάσπαρτων επιχειρησιακών δεδομένων παρέχοντας σε μεγάλους οργανισμούς τη δυνατότητα να επιλύουν σύνθετα επιχειρησιακά προβλήματα. H SAS στην Ελλάδα και στην Κύπρο δραστηριοποιείται για περισσότερο από 10 έτη και έχει αναλάβει την υλοποίηση μεγάλων και καινοτόμων έργων σε περιοχές όπως risk management, fraud management, customer intelligence (customer analytics, campaign management κτλ.), financial management, forecasting projects, υποστηρίζοντας τους πελάτες της στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν σημαντική αξία και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.
Με σύνθημα «Να συμπεριφέρεσαι στους υπαλλήλους σου σαν να έχουν κάνει τη διαφορά και εκείνοι θα την κάνουν», η εταιρεία κατορθώνει, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, να διατηρήσει το ηθικό και την παραγωγικότητα των εργαζομένων της σε υψηλά επίπεδα.
Η SAS, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ισορροπίας προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, παρέχει 25 ημέρες άδεια για όλους, ανεξαρτήτως παλαιότητας, «υποχρεωτική» άδεια μετ’ αποδοχών δύο εβδομάδων τουλάχιστον κατά τον μήνα Αύγουστο και μιας εβδομάδας μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γονική άδεια πάνω από το κανονικό όποτε ζητηθεί και σε περιόδους αυξημένου όγκου εργασίας η εταιρεία παρέχει στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους πρόσθετη άδεια.
Πέραν τούτου, παρέχονται νοσοκομειακή περίθαλψη και ιδιωτικό ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για την οικογένειά τους, ετήσιο check up, αλλά και επιδότηση συνδρομής σε γυμναστήριο. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων της η εταιρεία επίσης αποφάσισε να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της προετοιμασίας των φορολογικών δηλώσεων των υπαλλήλων της για το οικονομικό έτος 2012 σε συμφωνία με το λογιστικό γραφείο με το οποίο συνεργάζεται.
Κάθε επιτυχία αποτελεί για τη SAS αφορμή για μια γιορτή. Για παράδειγμα, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της βράβευσης της εταιρείας το 2012 στην έρευνα Best Workplaces, οι υπάλληλοι έλαβαν πρόσκληση χωρίς όμως να τους ανακοινωθεί ο λόγος. Εκεί τους ανακοινώθηκε η διάκριση στον διαγωνισμό. Γλυκά και σαμπάνια συνόδευσαν την επιτυχία αυτή και τον αρχικό εορτασμό ήρθε να συμπληρώσει μια ξενάγηση με γεύμα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η SAS διοργανώνει διάφορους εταιρικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα καλοκαιρινές διακοπές και έπαθλο μια δωροεπιταγή για αγορές, καθώς και ο διαγωνισμός καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και ο διαγωνισμός ονοματοδοσίας για τις τρεις αίθουσες συναντήσεων και την αίθουσα εκπαίδευσης.
Για τo 2013 έχουν σχεδιαστεί μια σειρά ενέργειες που θα ενισχύσουν την περιβαλλοντική και κοινωνική φιλοσοφία της εταιρείας, με πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα τη διοργάνωση Ημέρας Αιμοδοσίας στα γραφεία της εταιρείας, με την εθελοντική συμμετοχή υπαλλήλων, συγγενών και φίλων, αλλά και του προσωπικού των υπολοίπων εταιρειών που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

Νίκος Πέππας, γενικός διευθυντής Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας στην εταιρεία SAS Institute:
«Οι εργαζόμενοι προσδίδουν την αντίστοιχη αξία στη SAS
«
Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την τιμητική διάκριση που κατέκτησε η SAS ώστε να βρίσκεται στη Νο 1 θέση με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα και στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διάκριση αντανακλά τη δέσμευση του τοπικού γραφείου στη βραβευμένη ανθρωποκεντρική κουλτούρα της SAS, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας συνολικής, δυναμικής στρατηγικής προσέλκυσης και διατήρησης του ανθρώπινου δυναμικού η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την ευελιξία και τις αξίες της εταιρείας. Η συγκεκριμένη διάκριση μας καθιστά ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς μέσα σε μόλις δύο χρόνια κατορθώσαμε να συγκαταλεγόμαστε και σε εθνικό επίπεδο (η SAS κατακτά αντίστοιχες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, επί σειρά ετών) στις εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα.

Ετσι, πέρσι καταφέραμε να κατακτήσουμε τη No 2 θέση και φέτος καταξιωθήκαμε στη No 1, επίτευξη για την οποία κρίσιμη υπήρξε η ανταπόκριση των εργαζομένων μας που άγγιξε το 100%!

Προωθούμε την ανάπτυξη της εσωτερικής επικοινωνίας, τη δίκαιη κατανομή των ευκαιριών, τη φροντίδα της προσωπικής ζωής των εργαζομένων μαζί με την υποστήριξη της επαγγελματικής εξέλιξης και την ενθάρρυνση της καινοτομίας.
Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί μας προσδίδουν την αντίστοιχη αξία στην SAS με αυτή που λαμβάνουν και από την εταιρεία, χαρακτηριστικό που τελικά αντικατοπτρίζεται και στις άριστες σχέσεις με τους πελάτες και συνεργάτες μας.

Θα ήθελα, επιπλέον, να τονίσω ότι ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε στη χώρα μας, πολλές εταιρείες θυσιάζουν εργαζομένους σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις δαπάνες τους. Στη SAS Eλλάδας όχι μόνο δεν προχωρήσαμε σε περικοπές, αλλά σε επιπλέον στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Διατηρούμε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά στον στόχο μας να διατηρήσουμε και να επαυξήσουμε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς που γνωρίζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ