Η Roche Hellas λειτουργεί στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια με δραστηριότητα στον κλάδο των φαρμάκων παρέχοντας πρωτοποριακές θεραπευτικές λύσεις σε επιστήμονες υγείας και ασθενείς.
Η ακεραιότητα, η τόλμη και το πάθος είναι οι αξίες που η εταιρεία προωθεί στους εργαζομένους της, με μια σειρά επιτυχημένων επικοινωνιακών ενεργειών, όπως διαγωνισμό φωτογραφίας, ενώ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας πρόσληψης όσο και της αξιολόγησης των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν παροχές όπως ιατροφαρμακευτικό πρόγραμμα υγείας και ασφάλεια ζωής, συμμετοχικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα αγοράς μετοχών της εταιρείας με 20% έκπτωση, έξτρα χρηματικό πόσο ως δώρο Χριστουγέννων, ετήσιο επίδομα παιδικού σταθμού, δώρο γάμου και γέννησης τέκνου, δώρο ονομαστικής εορτής, εκπτώσεις σε μαθήματα Pilates στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και πακέτα ειδικής εγγραφής σε μεγάλα γυμναστήρια, καθώς και επιδοτούμενη από την εταιρεία παροχή φαγητού σε συνεργασία με επιλεγμένο catering. Παράλληλα όσοι συνάδελφοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης αποζημιώνονται στο 100% και όχι στο 40% που προβλέπει ο νόμος.
Εκτός από τις παραπάνω παροχές, η εταιρεία χρηματοδοτεί τις μεταπτυχιακές σπουδές των εργαζομένων της, καλύπτοντας το 80% του κόστους ως τις 15.000 ευρώ. Επιπλέον η εταιρεία χρηματοδοτεί κάθε χρόνο την πολιτιστική λέσχη εργαζομένων που διανέμει εισιτήρια για κινηματογράφο, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δράσεις, όπως π.χ. ποδοσφαιρικούς αγώνες και εξατομικευμένα μαθήματα μακιγιάζ.
Η Roche επιθυμεί οι εργαζόμενοι να χαλαρώνουν ως «φίλοι και συνάδελφοι» και έτσι μετά το τέλος των κύκλων πωλήσεων και των συναντήσεων επιχειρησιακής ενημέρωσης που διοργανώνονται τρεις φορές τον χρόνο συνηθίζουν να γευματίζουν όλοι μαζί ή να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια με στόχο την ενδυνάμωση του ομαδικού πνεύματος, όπως π.χ. τα παιχνίδια που διοργανώθηκαν στην παραλία του Σχινιά για όλη την εταιρεία πέρυσι το καλοκαίρι. H εταιρεία έχει καθιερώσει αποχαιρετιστήρια πάρτι λόγω συνταξιοδότησης, επίσημο δείπνο πριν από τις καλοκαιρινές και χριστουγεννιάτικες διακοπές και χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή με δώρα για τα παιδιά. Οταν τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι καλά παρέχεται ένα οικογενειακό Παρασκευοσαββατοκύριακο σε ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ξέγνοιαστες ώρες τόσο με τις οικογένειές τους όσο και με τους συναδέλφους τους, να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος.
Για την επικοινωνία μέσα στην εταιρεία οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Οπως σημειώνουν: «Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να εκφράζουμε στη Γενική Διεύθυνση μέσω ενός ηλεκτρονικού κυτίου παραπόνων που «χτυπάει» απευθείας στο e-mail του Γενικού Διευθυντή, ανώνυμα και εμπιστευτικά τη γνώμη μας, το παράπονό μας ή και τις προτάσεις μας για τυχόν κακώς κείμενα που επηρεάζουν τόσο την εργασία μας όσο και τον Οργανισμό. Μέσω αυτής της διαδικασίας δόθηκαν λύσεις σε θέματα που διευκόλυναν την εργασία μας και ομόρφυναν την καθημερινότητά μας».

Κική Τσιάμη, διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων στην εταιρεία Roche Hellas:
«Συντροφικότητα και αρμονική συνεργασία
«
Ο βασικός λόγος για τον οποίο η Roche Hellas ανακηρύχθηκε από τους ίδιους τους εργαζομένους μας ιδανικό περιβάλλον εργασίας θεωρώ ότι είναι ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας –πολύ περισσότερο από το πλήθος και εύρος των διαφόρων παροχών –καθώς οι εργαζόμενοι εκτιμούν ιδιαίτερα το γεγονός ότι αισθάνονται την εταιρεία δίπλα τους επαγγελματικά και προσωπικά. Η ανοιχτή επικοινωνία και η συνεχής ενημέρωση για τις επιτυχίες αλλά και για τις δυσκολίες, ο σεβασμός στην εργασία και στη μοναδικότητα του καθενός και η προτροπή για πρωτοβουλίες και συμμετοχή σε εταιρικά projects και ομάδες εργασίας, ανεξάρτητα από το ποια θέση έχουν, τους κάνει να αισθάνονται σημαντικοί, τους δίνει τη δυνατότητα να βάλουν τη δική τους μοναδική σφραγίδα αλλά και να έχουν ευκαιρίες προβολής και αναγνώρισης του έργου τους. Και όλα αυτά σ’ ένα κλίμα συντροφικότητας, υγιούς άμιλλας και αρμονικής συνεργασίας με την ομάδα που μας χαρακτηρίζει.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι άνθρωποί μας δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι αισθάνονται άνεση και οικειότητα μέσα στην εταιρεία και ότι η ατμόσφαιρά της είναι ιδιαίτερα φιλόξενη. Μια ατμόσφαιρα που έχει οδηγήσει άλλωστε στην καλλιέργεια ενός έντονου κλίματος κοινότητας μεταξύ των εργαζομένων, γεγονός που αποδεικνύεται καθημερινά από την έντονη συμμετοχή τους σε κοινές δραστηριότητες εντός και εκτός του γραφείου. Παράλληλα αισθάνονται ότι η γνώμη τους μετράει για τη διοίκηση της εταιρείας και ότι εργάζονται για έναν κοινό στόχο βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία του.
Η εταιρεία, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στη νέα γενιά, που αυτή τη στιγμή μαστίζεται από την ανεργία, να βρει χώρο να αναπτύξει τις επαγγελματικές της ικανότητες, θεσμοθέτησε εφέτος για πρώτη φορά ένα ετήσιο πρόγραμμα έμμισθης επαγγελματικής εξειδίκευσης για 10 νέους πτυχιούχους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ