H Microsoft Hellas, μια από τις κορυφαίες εταιρείες πληροφορικής, συνδέει σταθερά την πορεία της με τη στήριξη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας δομώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιβράβευσης των εργαζομένων, που ενεργοποιεί τη διάθεσή τους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και να συνεργάζονται με ομαδικό πνεύμα για την επίτευξη των κοινών στόχων.
Συγκεκριμένα, υπάρχουν εννέα διαφορετικές διακρίσεις που επιβραβεύουν άτομα ή ομάδες και οι οποίες βασίζονται σε διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης, με διαφορετικά βραβεία στην καθεμία. Οι διακρίσεις αυτές ενδυναμώνουν το αίσθημα της συνεισφοράς στην πορεία της εταιρείας και αποτελούν περαιτέρω κίνητρο για τους εργαζομένους ώστε να συνεχίσουν να παράγουν με δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο. Η επιβράβευση των νικητών κυμαίνεται από δημόσια αναγνώριση του έργου τους και απόδοση συμβολικού δώρου ως και σε ολόκληρα ταξίδια με προορισμούς όπως τη Χαβάη και εξασφάλιση διαμονής σε εξαιρετικά ξενοδοχεία όπως το «Ritz-Carlton».
Η προσέγγιση της Microsoft στην αξιολόγηση της επίδοσης των ανθρώπων της είναι σφαιρική και επιτρέπει στους εργαζομένους να εντοπίσουν εύκολα τα σημεία προς βελτίωση για να εξασφαλίσουν μια καλή μελλοντική εξέλιξη. Για παράδειγμα, εφόσον η αξιολόγηση το εντοπίσει, παρέχεται επιδότηση για εκμάθηση ξένων γλωσσών αλλά και χρηματοδότηση για μεταπτυχιακά προγράμματα επιλογής του εργαζομένου.
H Microsoft είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εισήγαγε το πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας «New World of Work», που εξασφαλίζει μεγάλη ευελιξία στον τρόπο που επιλέγει ο καθένας να εργαστεί, αποδεσμεύοντας την έννοια της παραγωγικότητας από τον περιορισμό του τόπου και του χρόνου. Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι ή όποιον άλλο χώρο θέλουν, παραμένοντας συνδεδεμένοι στο εταιρικό δίκτυο μέσω της κατάλληλης τεχνολογίας, κάτι που παρέχει ελευθερία και ταχύτητα αντίδρασης σε όλους.
Κάποιος π.χ. μπορεί να φύγει νωρίτερα από το γραφείο για να πάρει τα παιδιά του από το σχολείο ή να πάει γυμναστήριο και ύστερα να επιστρέψει στο γραφείο ή να δουλέψει από το σπίτι όσο συχνά το επιθυμεί. Η ελευθερία αυτή οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα για την επιχείρηση αλλά και σε μεγαλύτερη ικανοποίηση των υπαλλήλων. Ο καθένας μπορεί να είναι παραγωγικός με όποιον τρόπο θέλει, αρκεί να φέρνει τα αποτελέσματα για τα οποία έχει δεσμευτεί στην αρχή της χρονιάς με τον μάνατζέρ του.
Τα γραφεία της εταιρείας αναπροσαρμόστηκαν προκειμένου να ανταποκρίνονται στις πραγματικές εργασιακές συνήθειες των ανθρώπων της. Ετσι, δημιουργήθηκαν χώροι και αίθουσες που καλύπτουν τις ανάγκες της σημερινής επιχείρησης να φιλοξενεί πελάτες και συνεργάτες, αλλά και να προωθεί την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωση των υπαλλήλων.
Προωθώντας την έννοια της καινοτομίας ως καταλύτη στην ανάπτυξη και την ανάγκη των ανθρώπων της για δημιουργία, η Microsoft Hellas δημιούργησε ακόμη και χώρο προσαρμοσμένο ειδικά για «brainstorming» όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεργαστούν χαλαρά και να εμπνευστούν κάποια καινούργια ιδέα. Δημιουργήθηκαν ακόμη απομονωμένοι μικροί χώροι που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς αν θέλει να συγκεντρωθεί στη συγγραφή μιας παρουσίασης, ή για ένα προσωπικό τηλεφώνημα, ενώ υπάρχουν και σημεία όπου μπορούν να διαβάσουν, να κάνουν ένα διάλειμμα, να παίξουν Xbox ή να περάσουν χρόνο με τους συναδέλφους τους.
Ματίνα Χατζηπαύλου διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην εταιρεία Microsoft Hellas:
«Επιβραβεύονται οι αξίες με βάση τις οποίες λειτουργούμε
«
Η σημαντική διάκριση της Microsoft Ελλάς στον διαγωνισμό BestWorkplaces μάς χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται οι αξίες με βάση τις οποίες λειτουργούμε ως εταιρεία, όπως η αξιοκρατία, ο σεβασμός, το πνεύμα συνεργασίας και η συνέπεια στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε τόσο εσωτερικά όσο και προς τους πελάτες και συνεργάτες μας.
Επιπλέον, επιβεβαιώνονται τα πολλαπλά οφέλη του πρωτοποριακού μοντέλου εργασίας «New World of Work», που πρόσφατα υιοθετήσαμε και στην Ελλάδα αλλά και του ευρύτερου τρόπου λειτουργίας μας, βασικά χαρακτηριστικά του οποίου είναι τα εξής:
– Το ευέλικτο ωράριο και η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, που συμβάλλουν σημαντικά στην εξισορρόπηση προσωπικής και εργασιακής ζωής. Καθένας έχει την ελευθερία να επιλέξει τον τόπο και τον χρόνο στον οποίο θα εργαστεί, ώστε να μπορεί να καλύπτει και τις ανάγκες της ιδιωτικής του ζωής.
– Η εμπιστοσύνη της διοίκησης ότι οι εργαζόμενοι θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά από το γραφείο χωρίς να τελούν υπό συνεχή επιτήρηση. Δεν παίζει ρόλο η φυσική τους παρουσία στο γραφείο αλλά τα απτά αποτελέσματα για τα οποία έχουν δεσμευτεί και η αποδεδειγμένη συνεισφορά τους στην πορεία της εταιρείας.
– Η ενδυνάμωση των ανθρώπων (empowerment) σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας. Θεωρούμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ειδικός στο αντικείμενό του και πρέπει να χαίρει της ανάλογης εμπιστοσύνης από την εταιρεία, ώστε να λειτουργεί με την απαραίτητη αυτονομία.
– H αναγνώριση των επιτευγμάτων των ανθρώπων μέσα από πολλαπλές πρακτικές διακρίσεων και επιβραβεύσεων.
– Οι ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη της επαγγελματικής πορείας των ανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε πληθώρα προγραμμάτων εκπαίδευσης και μπορούν να κάνουν το επόμενό τους βήμα πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας σε οποιαδήποτε θυγατρική της εταιρείας ανά τον κόσμο, ακόμη και στα κεντρικά της στην Αμερική.
– Η παροχή ανταγωνιστικού πακέτου αποδοχών και παροχών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ