Το Υγεία είναι το πρώτο και μοναδικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει λάβει την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και την Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας από τον οργανισμό Joint Commission International (JCI). Στοχεύει στην άριστη παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς του διαθέτοντας την πιο εξελιγμένη ιατρική τεχνολογία, όπως για παράδειγμα το 1ο υβριδικό Χειρουργείο τελευταίας γενιάς πολλαπλών επεμβάσεων, και βρίσκεται ανάμεσα στους 20 κορυφαίους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας διεθνώς με αποδεδειγμένη ικανότητα να αντιμετωπίζει τις ανάγκες των ξένων ασθενών.
Το Υγεία επιδιώκει να επιβραβεύει τους εργαζομένους του για την πολύχρονη προσφορά τους. Κάθε χρόνο βραβεύονται κατά μέσον όρο εβδομήντα εργαζόμενοι και τους χορηγείται επιταγή 1.000. Επίσης βραβεύει τον καλύτερο εργαζόμενο του μήνα με ανακοίνωση σε όλον τον οργανισμό και κάθε εξάμηνο γίνεται κλήρωση με έπαθλο ένα ταξίδι για δύο άτομα στο εξωτερικό σε προορισμό της επιλογής του εργαζομένου. Οι εργαζόμενοι επίσης λαμβάνουν εκπαίδευση βασισμένη στο ατομικό πλάνο ανάπτυξής τους, ενώ χρηματοδοτείται και η ατομική τους εκπαίδευση, είτε είναι μεταπτυχιακές σπουδές είτε ακόμη και ξένες γλώσσες.
Οι παροχές είναι προσανατολισμένες ώστε να παρέχεται στους εργαζομένους η καλύτερη δυνατή φροντίδα και διευκόλυνση στην καθημερινότητά τους. Ορισμένες από αυτές είναι η δωρεάν νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις και παροχή έκπτωσης 50% για σύζυγο και παιδιά, η μίσθωση βρεφονηπιακού σταθμού καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη δαπάνη φύλαξης και φροντίδας των παιδιών, δωρεάν μεταφορά των παιδιών στον παιδικό σταθμό, άτοκα δάνεια, δωρεάν δεκατιανό στην τραπεζαρία, γεύμα με πολύ μικρή χρέωση, δωρεάν μεταφορά όλων των εργαζομένων και για όλες τις βάρδιες με υπηρεσιακά λεωφορεία, εισιτήρια για εκδηλώσεις, θέατρα και σημαντική επιχορήγηση σωματείου για εκδρομές και εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Η εταιρεία χορηγεί επιπλέον ημέρες άδειας στο προσωπικό της, που κυμαίνονται από 2 ως και 12 ημέρες επιπλέον ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας στον οργανισμό. Επίσης για τις νέες μητέρες προσφέρεται έξτρα άδεια μητρότητας 105 ημέρες μετ’ αποδοχών, αλλά και η δυνατότητα άδειας άνευ αποδοχών 3,5 μηνών. Τα παιδιά των εργαζομένων απολαμβάνουν χριστουγεννιάτική παιδική γιορτή με δώρα και οι αριστούχοι επιτυχόντες σε ΑΕΙ / ΤΕΙ στις 10 πρώτες θέσεις λαμβάνουν επιβράβευση 1.000 ευρώ. Για το 2012 διοργανώθηκε χριστουγεννιάτικη γιορτή για το προσωπικό με πλούσιο γεύμα και κλήρωση μιας χρυσής λίρας σε έναν τυχερό. Στο τέλος Ιανουαρίου πραγματοποιείται η συνάντηση όλων των εργαζομένων, όπου γίνεται η κοπή της πίτας και κληρώνονται δώρα.
Η κοινωνική προσφορά του Υγεία επικεντρώνεται σε δράσεις όπως η προσφορά της στον σύλλογο Φλόγα, στη ΜΚΟ Make a Wish και η προσφορά του σωματείου των εργαζομένων «Ιπποκράτης» σε ρουχισμό στο Ασυλο Ανιάτων.

Δέσποινα Μητροπούλου, διευθύντρια ΑνθρώπινουΔυναμικού στηνεταιρεία Υγεία:
«Οι εργαζόμενοί μας καθημερινά νιώθουν υπερήφανοι «
Το Υγεία διακρίνεται για δεύτερη φορά ως ένας από τους καλύτερους εργοδότες και τη διάκριση αυτή την οφείλουμε στο προσωπικό της εταιρείας. Οι άνθρωποι του Υγεία αγαπούν τη δουλειά τους και αναγνωρίζουν ότι εργάζονται σε έναν αξιόπιστο εργοδότη, με εξαιρετικές παροχές για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σε ένα περιβάλλον οικονομικά ασταθές, η εταιρεία, πριν και πάνω απ’ όλα, έχει διαφυλάξει τα εισοδήματά τους, έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, έχει επενδύσει στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων της, μοιράζεται μαζί τους το όραμά της και τους επιβραβεύει για την επίτευξη των στόχων που όλοι μαζί σχεδιάζουμε, δημιουργούμε και πετυχαίνουμε. Είναι τιμή μας που οι εργαζόμενοί μας καθημερινά νιώθουν περήφανοι για το Υγεία και το αποδεικνύουν χαρίζοντάς μας συνεχείς διακρίσεις.
Η διασφάλιση παροχής άριστης ποιότητας υπηρεσιών υγείας με την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και την Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας Joint Commission International, οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και τεχνικές βασισμένες σε διεθνείς αναγνωρισμένες πρακτικές, οι αξίες και οι αρχές που διέπουν την εταιρεία και το προσωπικό της, οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας αναλαμβάνοντας ευθύνη για τον ρόλο μας στην αγορά, το περιβάλλον, το προσωπικό και τη χώρα μας, είναι τα στηρίγματα και οι αντιστάσεις μας στο δυσμενές και ευάλωτο περιβάλλον που όλοι δραστηριοποιούμαστε, αλλά και που μας προκαλεί να δημιουργήσουμε και να προβάλουμε θετικά πρότυπα εταιρειών και εργαζομένων, προκειμένου να αντιστρέψουμε το δυσμενές κλίμα.
Το Υγεία για το 2013 περιλαμβάνεται στους δέκα καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα από το Βest Workplaces και στους δέκα καλύτερους εργοδότες στην Ευρώπη από τα European Business Awards και αυτό μας εμπνέει, με ξεκάθαρο όραμα, με συνεπή στρατηγική, διαφανείς διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές να υπηρετήσουμε με αίσθημα ευθύνης για τους συνανθρώπους μας το υπέρτατο αγαθό, την Υγεία. Κινητήριος δύναμη στην επίτευξη κάθε προσπάθειάς μας αποτελούν οι άνθρωποί μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ