Υπό έρευνα θέτει η γερμανική Κεντρική Τράπεζα (Bundesbank) τη Deutsche Bank για να εξακριβωθεί αν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έκρυψε ζημιές σε πιστωτικά παράγωγα, αξίας περίπου 12 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, αν οι ισχυρισμοί αληθεύουν τότε η απάτη της γερμανικής τράπεζας βοήθησε την κυβέρνηση στην αποφυγή ενός ενδεχόμενου σχεδίου διάσωσης.
Οι ερευνητές της Bundesbank θα έρθουν σε επαφή με όλους τους εργαζομένους και τα ανώτερα στελέχη που είχαν γνώση των συναλλαγών της τράπεζας σε σύνθετα πιστωτικά παράγωγα από το 2006 μέχρι το 2009. Η ίδια η Deutsche Bank αρνείται τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντας τους παλιούς και υποστηρίζει ότι έχουν ελεγχθεί στο παρελθόν από νομική εταιρεία η οποία απέδειξε ότι δεν έχουν καμία βάση.
Σύμφωνα με τους FT, οι καταγγέλοντες είναι τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας που απευθύνθηκαν χωριστά στη γερμανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και υποστήριξαν ότι κατά τη διάρκεια της αναταραχής στις πιστωτικές αγορές την περίοδο 2007-2009, η Deutsche Bank απέφευγε να καταγράψει τις απώλειες που υπέστη λόγω της επιδείνωσης της αγοράς.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι απώλειες αυτές έχουν υπερβεί τα 4 δισ. δολάρια και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τα 12 δισ. δολάρια.