Πενήντα ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν ήδη στο «Ελληνικό Πρωινό» μέσα στους δύο μήνες που έχουν ξεκινήσει οι εντάξεις στο πρόγραμμα που υλοποιεί με αποκλειστική του χρηματοδότηση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, με προϊόντα του κάθε τόπου και προορισμού, έτσι ώστε η πρωινή γευστική εμπειρία του κάθε ξένου και εγχώριου επισκέπτη να έχει σχέση με την Ελλάδα και ειδικότερα με τη συγκεκριμένη περιοχή που επισκέπτεται.

Συγχρόνως επιτυγχάνεται η διασύνδεση του τουριστικού τομέα με τον πρωτογενή ώστε η ωφέλεια από τη δραστηριότητα να διαχέεται σε όλη την κοινωνία. Σημειώνεται, ότι απώτερος στόχος του ΞΕΕ μέσω της πρωτοβουλίας του «Ελληνικού Πρωινού» είναι η ανάδειξη του άφθονου γαστρονομικού πλούτου όλων των περιοχών της χώρας και η αύξηση της ικανοποίησης των ξενοδοχειακών πελατών μέσω της δημιουργίας μοναδικών γευστικών εμπειριών.

Το Επιμελητήριο αναμένει σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του από όλη την Ελλάδα, για ένταξη στο «Ελληνικό Πρωινό», στο άμεσο μέλλον, ενώ θα παρουσιάσει το πρόγραμμα στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2012 (Περίπτερο 15 Ισόγειο/02), όπου θα πραγματοποιηθεί και το Διοικητικό του Συμβούλιο στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 12 μ.μ.