Φύλο και φτερό κάνουν από νωρίς το πρωί της Τρίτης τον Προϋπολογισμό τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ενόψει της έλευσης των επικεφαλής την ερχόμενη Πέμπτη. Τα κλιμάκια άρχισαν την προεργασία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο τραπέζι τέθηκαν ήδη τα μέτρα που ήδη έχει ετοιμάσει η ελληνική πλευρά, αλλά και η πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού.
Την Πέμπτη αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης. Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης είχε συνάντηση, σήμερα το απόγευμα, με τον αναπληρωτή υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τσαρλς Κόλινς. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με την πολιτική εκσυγχρονισμού του φορολογικού συστήματος που ακολουθεί η κυβέρνηση ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Η τρόικα στο Οικονομικών

Το πρώι της Τρίτης δωδεκαμελές «μεσαίο» κλιμάκιο της τρόικας επισκέφτηκε το υπουργείο Οικονομικών και είχε συναντήσεις με τους επιτελείς του Γιάννη Στουρνάρα. Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είχαν χειριστεί και την τελική φάση των διαβουλεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση το Φεβρουάριο για το Μνημόνιο 2.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι η τρόικα δεν θα διαπραγματευτεί τίποτε σε επίπεδο στόχων, παρά μόνον σε επιμέρους μέτρα, εμμένοντας σε περικοπές μισθών και συντάξεων.Την Πέμπτη οι επικεφαλής θα έχουν κρίσιμο ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώπιον των οποίων θα παρουσιαστεί το πακέτο λιτότητας των 11,5 δισ. ευρώ, για την επόμενη διετία. Την Παρασκευή οι επικεφαλής (Τόμσεν, Μαζούχ, Μορς) θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό.
Για την ώρα η προγραμματισμένη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα είναι η μοναδική, ενώ ο μέχρι τώρα σχεδιασμός για τις συναντήσεις της τρόικας περιλαμβάνει ραντεβού ως και την 31η Ιουλίου.