Tην άδεια εμπορικής λειτουργίας του τρίτου σταθμού του, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με καύση φυσικού αερίου σε συνδυασμένο κύκλο, έλαβε ο όμιλος Μυτιληναίος.

Πρόκειται για το σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, ισχύος 436ΜW, της Korinthos Power, που είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίος (65%) και της Motor Oil (35%). Ο σταθμός βρίσκεται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, Κορινθίας. Σημειώνεται ότι όμιλος Μυτιληναίος διαθέτει περισσότερα από 1.200 MW σε λειτουργία.

Επιπλέον, η θυγατρική του ομίλου, Μέτκα ανέλαβε και ολοκλήρωσε τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή και θέση σε λειτουργία του σταθμού, συμπεριλαμβανομένου και του κλειστού τύπου υποσταθμού.
Ο σταθμός της Korinthos Power, όπως και ο σταθμός του ομίλου στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, είναι σύγχρονες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με υψηλή απόδοση, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρισμού από φυσικό αέριο, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και της εθνικής οικονομίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Με τη θέση σε λειτουργία και του 3ου θερμικού σταθμού του ομίλου Μυτιληναίος, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος του τομέα ενέργειας, ύψους 1 δις. ευρώ, που αφορούσε στην κατασκευή και λειτουργία 3 θερμικών μονάδων παραγωγής ενέργειας, 2 στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας και 1 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, και πληθώρα αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Σήμερα, ο Όμιλος εντείνει τις επενδύσεις του στις ΑΠΕ, στοχεύοντας στη δημιουργία μέχρι το 2015 ενός πράσινου ενεργειακού χαρτοφυλακίου ύψους 400MW.