Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Αγγλίας την ανακοίνωση για το δεύτερο δανειακό πακέτο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο αναπληρωτής διοικητής Τσάρλι Μπιν δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γλασκώβη ότι καλωσορίζει τη συμφωνία όμως πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση συνιστά ακόμα το μεγαλύτερο κίνδυνο για την οικονομία της Βρετανίας.

«Η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών αρχών είναι προφανώς καλοδεχούμενη. Παραμένει όμως το ενδεχόμενο να εκτυλιχθούν γεγονότα με άτακτο και καταστροφικό τρόπο σε μελλοντική φάση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπιν.
«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρωτοσέλιδα όμως και άλλες χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν σε διαφορετικά επίπεδα ένα μίγμα κινδύνων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, την υπερχρέωση των ιδιωτών και το χαμηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας» δήλωσε.
«Στην προέκτασή τους τα προβλήματα αυτά θα προκαλέσουν μια μακρά περίοδο πολύ χαμηλής ανάπτυξης όσο θα εφαρμόζονται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η προοπτική ενός «ενός μη διαχειρίσιμου γεγονότος» στην ευρωζώνη θα είχε άμεσο αντίκτυπο στη βρετανική οικονομία τόσο σε επίπεδο εξαγωγών όσο και στο χρηματοπιστωτικό τομέα, προέβλεψε το ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας.