Στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ζημίες στα εμπορεύματα και τον πάγιο εξοπλισμό της εταιρείας Sprider Stores από την εμπρηστική επίθεση και τη φωτιά που εκδηλώθηκε στα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της επιχείρησης στις 13 Φεβρουαρίου.
Οπως αναφέρει η εταιρεία, τα εμπορεύματα και ο πάγιος εξοπλισμός που βρίσκονταν στην αποθήκη και τα γραφεία της εταιρείας ήταν πλήρως ασφαλισμένα και στο σύνολό τους, στο πλαίσιο της συνήθους πολιτικής ασφάλισης της Sprider Stores.

Ειδικότερα, η αξία κτήσης των καταστραφέντων αποθεμάτων που βρίσκονταν στην αποθήκη, σύμφωνα με τα βιβλία της εταιρείας με ημερομηνία 31/12/2011, υπολογίζεται περίπου σε 11 εκατ. ευρώ.
Προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα για το ακριβές ύψος των αποθεμάτων την 13η Φεβρουαρίου 2012, ημέρα της πυρκαγιάς, καθότι δεν είχε ολοκληρωθεί η κοστολόγηση και η καταχώρηση όλων των φακέλων εισαγωγών και των σχετικών παραστατικών για τον μήνα Ιανουάριο 2012, λόγω του φόρτου εργασίας που προκύπτει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τις απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμο της χρήσης 2011.
Επίσης, η αναπόσβεστη αξία κτήσης του παγίου εξοπλισμού των κεντρικών γραφείων, σύμφωνα με τα βιβλία της εταιρείας με ημερομηνία 31/12/2011, εκτιμάται στο επίπεδο περίπου των 4 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν αξιόλογες μεταβολές στον ανωτέρω εξοπλισμό μεταξύ 31/12/2011 και 13/02/2012.

Τονίζεται ότι το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα κεντρικά γραφεία και αποθήκη της εταιρείας δεν ήταν ιδιόκτητο. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε αποζημίωση για το ακίνητο καθώς και αποζημίωση διαφυγόντων εσόδων από μισθώματα, δεν αφορά την Sprider Stores αλλά τους ιδιοκτήτες του κτιρίου.

Οπως αναφέρεται, προτεραιότητα της διοίκησης αυτή τη στιγμή, προκειμένου να συνεχιστούν αδιάκοπα και ανεπηρέαστα οι εργασίες της εταιρείας, είναι η εύρεση και ενοικίαση χώρου γραφείων κεντρικών υπηρεσιών και αποθηκευτικών χώρων, η ανάκτηση των πληροφοριακών συστημάτων και η έγκαιρη επαναδημιουργία της συλλογής Φθινόπωρο 2012 / Χειμώνας 2013, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία με τις εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να πιστοποιηθεί το ύψος των ζημιών και να προχωρήσει η καταβολή των σχετικών αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατόν. Με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας η εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση