Ενα βήμα πριν τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών βρίσκεται η εταιρεία Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων (πρώην Αθηναϊκές Συμμετοχές) αφού όπως και το 2010 έτσι και το 2011 τζίρος της ήταν μηδενικός.

Ετσι, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο ΧΑ, «εφόσον κατά την ετήσια τακτική αναθεώρηση του Χ.Α. διαπιστωθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόντα Κανονισμό, ότι τα ετήσια συνολικά έσοδα του εκδότη παραμένουν μικρότερα των δύο εκατ. ευρώ, οι κινητές αξίες του εκδότη διαγράφονται».
Βεβαίως, το πιο σημαντικό πρόβλημα της εταιρείας όπως προκύπτει από το πιστοποιητικό με έμφαση που υπογράφει ο ορκωτός ελεγκτής είναι το γεγονός ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας την 31.12.2012 συνεχίζει να διαμορφώνεται σε επίπεδο μικρότερο του 50% του μετοχικού κεφαλαίου και συγκεκριμένα σε αρνητική θέση 18,5 εκατ. ευρώ. «Το θέμα αυτό αποτελεί σημαντική ένδειξη για ενδεχόμενη αδυναμία συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας», επισημαίνει ο ορκωτός ελεγκτής.

Η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Αντέννα και στον ιδιοκτήτη του κ. Μ. Κυριακού, μετά την πώληση του 54% του Περσέα στη Σελόντα δεν έχει καμία δραστηριότητα και η διοίκηση είχε εκφράσει την πρόθεσή της να μετεξελιχθεί η εταιρεία σε holding και μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι θα προσλάβει εξειδικευμένο χρηματοοικονομικό σύμβουλο «ώστε να υιοθετηθεί από το ΔΣ η πλέον ενδεδειγμένη επενδυτική δραστηριότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας της ως εταιρείας».
Ενδεχομένως, να υπήρξαν σκέψεις κάτω από την ομπρέλλα των Ευρωσυμμετοχών να ενταχθούν κάποιες εταιρείες του βασικού της μετόχου. Βεβαίως, «έπαιζε» και το σενάριο της πώλησης της εταιρείας ώστε να αξιοποιηθεί από κάποιον τρίτο ως όχημα εισαγωγής στο Χρηματιστήριο αλλά η απαξίωση της αγοράς έχει απομακρύνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.Υπενθυμίζεται ότι στην εταιρεία ποσοστό 5,013% % κατέχει και ο επιχειρηματίας κ. Β. Θεοχαράκης.